Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στον ρυθμό των ξένων αγορών το Χ.Α.

Θετική παραμένει η ψυχολογία της εγχώριας αγοράς εκτιμούν οι αναλυτές, που παράλληλα επισημαίνουν πως αρνητική επίδραση ενδέχεται να προέλθει από τις ξένες αγορές. Επίσης, δεν αποκλείουν τάσεις αποκόμισης κερδών.

ΑΧΕ: Στον ρυθμό των ξένων αγορών το Χ.Α.
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετική παραμένει η ψυχολογία της αγοράς εκτιμά η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως την τρέχουσα εβδομάδα η αγορά αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα, με τον κλάδο των τραπεζών να παραμένει στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος των θεσμικών επενδυτών.

Επίσης, η Marfin Analysis εκτιμά πως οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται επίσης να επηρεάσουν την πορεία της Σοφοκλέους, με τις τιμές του πετρελαίου να είναι για μια ακόμη φορά ο βασικός ρυθμιστής τους.

Περιορισμένο εκτιμά η Eurobank Securities πως είναι το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης του Γενικού Δείκτη.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως σε συνέχεια της καλής απόδοσης της αγοράς είναι πιθανό να παρατηρηθούν τάσεις αποκόμισης κερδών σήμερα, και ιδιαίτερα καθώς το κλίμα στις ξένες αγορές παραμένει ”ευαίσθητο”, γεγονός το οποίο ενδέχεται να βαρύνει και το ελληνικό χρηματιστήριο.

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπει για σήμερα η Proton Securities, ενώ σε ό,τι αφορά τις ξένες αγορές η χρηματιστηριακή εκτιμά πως θα εξαρτηθούν από τα εταιρικά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν την τρέχουσα εβδομάδα.

Σε ”καλή φόρμα” παραμένει η ψυχολογία στη Σοφοκλέους εκτιμά η Εγνατία Finance, υποβοηθούμενη από την ισχυρή ζήτηση για τραπεζικούς τίτλους.

Η Εγνατία Finance τονίζει όμως πως το ”βαρύ” κλίμα που επικρατεί στις ξένες αγορές, κυρίως λόγω των συνεχιζόμενων ανοδικών τάσεων στις τιμές του πετρελαίου, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τάσεων αποκόμισης κερδών στις ερχόμενες συνεδριάσεις.

Πάντως, η Εγνατία Finance εκτιμά ότι το ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές ενδέχεται να επανεμφανιστεί σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα. Στην παρούσα φάση ωστόσο η χρηματιστηριακή εκτιμά πως το πλέον λογικό σενάριο περιλαμβάνει μια ενδεχόμενη στάση για τις μετοχές του κλάδου.

Για τις επόμενες συνεδριάσεις πρέπει να μελετηθεί η κίνηση του Γενικού Δείκτη με την πορεία του όγκου των συναλλαγών, αναφέρει η Omega Bank, που επισημαίνει πως θα πρέπει να δούμε τη συμπεριφορά του Δείκτη πάνω στην οριζόντια αντίσταση των 2.430 μονάδων.

Σύμφωνα με την Omega Bank ενδεχόμενη αποτυχία να υπερβεί ο Γενικός Δείκτης την παραπάνω αντίσταση θα έχει ως αποτέλεσμα η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση του Δείκτη να αντιστραφεί σε πτωτική, με σκοπό την επιβεβαίωση της πρώτης στήριξης στο επίπεδο των 2.390 μονάδων.

Τι έγινε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2004: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε οριακά υψηλότερα κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με μειωμένους όγκους συναλλαγών που ξεπέρασαν όμως τα 100 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Σύμφωνα με τη Marfin Analysis οι μετοχές των Τιτάν και ΟΠΑΠ υπεραπέδωσαν σημειώνοντας άνοδο 1,70% και 1,52% αντίστοιχα, ενώ η μετοχή της Cosmote έκλεισε στα 14,06 ευρώ.

Τι έγινε την εβδομάδα 4-8 Οκτωβρίου: Έντονα ανοδικά κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης την εβδομάδα που πέρασε κλείνοντας στη συνεδρίαση της Παρασκευής στις 2.408,08 μονάδες, ενισχυμένος σε εβδομαδιαία βάση κατά 2,36%, αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Επίσης, η Magna Trust αναφέρει πως η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών παρέμεινε πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ, ελαφρώς μειωμένη κατά 1,2% στα 124,5 έναντι 126,1 της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ συμπληρώνει πως οι τράπεζες ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αγοράς και οδήγησαν την κούρσα του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 2.400 μονάδες.

Σύμφωνα με τη Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ, τεχνικά, η άμεση προσέγγιση των 2.450 μονάδων θα πρέπει να θέσει σε ετοιμότητα τα αντανακλαστικά δημιουργίας ρευστότητας, καθώς το εν λόγω επίπεδο είναι ισχυρό πεδίο πιέσεων και έχει οριστεί ως το πιθανό υψηλό της κίνησης έως το τέλος του έτους.

Η υπερβολή που παρατηρείται στην τεχνική εικόνα των περισσότερων τραπεζών δημιουργεί προβληματισμό και έχει αυξήσει τις πιθανότητες τοπικής διόρθωσης έως την περιοχή των 2.380 - 2.360 μονάδων, τονίζει η Magna Trust, που συμπληρώνει πως αναμένοντας τη διόρθωση θα είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε το βαθμό της επόμενης κίνησης.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v