Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αναλυτές για τις προβλέψεις 2004 της Intracom

Ανάλογες έως και οριακά υψηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών είναι οι προβλέψεις της διοίκησης της Intracom για τα μεγέθη του 2004. Πώς σχολιάζουν Marfin Analysis, Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, Alpha Finance, Proton Securities, Eurobank Securities και Εγνατία Finance.

Οι αναλυτές για τις προβλέψεις 2004 της Intracom
Ανάλογες έως και οριακά υψηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών είναι οι προβλέψεις της διοίκησης της Intracom για τα μεγέθη του 2004.

Mε πρόσφατη ανακοίνωσή της προς το Χ.Α. η διοίκηση της Intracom αναφέρει πως οι πωλήσεις της μητρικής αναμένεται να διαμορφωθούν στα 465 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης, που αντιστοιχεί σε υποχώρηση της τάξεως του 6%.

Σε ό,τι αφορά την κατηγοριοποίηση των πωλήσεων εκτιμάται πως 70 εκατ. ευρώ θα είναι από τον κλάδο του χονδρικού εμπορίου, 130 εκατ. ευρώ από την παροχή συμβουλών και προμήθεια λογισμικού, 35 εκατ. ευρώ από δραστηριότητες συναφείς με την πληροφορική και 230 εκατ. ευρώ από τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

Η Marfin Analysis σημειώνει πως οι προβλέψεις της διοίκησης είναι ανάλογες των εκτιμήσεών της, ενώ υπενθυμίζει πως η διοίκηση αναμένει για τον όμιλο πωλήσεις ύψους 625 εκατ. ευρώ (κατά 2,5% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι), EBITDA 130 εκατ. ευρώ, αυξημένα δηλαδή κατά 11,8%, και κέρδη προ φόρων 44 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 13%.

Ανάλογες των εκτιμήσεων και της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ είναι οι προβλέψεις της διοίκησης της Intracom, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στην Καθημερινή της Ενημέρωση, ενώ και η Alpha Finance σημειώνει πως συμβαδίζουν με τις δικές της προβλέψεις.

Από την πλευρά της η Proton Securities αναφέρει πως οι προβλέψεις της διοίκησης της Intracom είναι οριακά υψηλότερες από τις δικές της εκτιμήσεις.

Η Εγνατία Finance εκτιμά πως η επιβεβαίωση των εκτιμήσεων από τη διοίκηση της Intracom δεν αναμένεται να αποτελέσει έκπληξη για την αγορά, ενώ καταλήγει πως θέτει τη σύσταση ”Hold” για τη μετοχή της εταιρίας.

Σύμφωνα με την Eurobank Securities, οι ενοποιημένες πωλήσεις της Intracom αναμένεται να κινηθούν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα και συγκεκριμένα στα 638 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων να υποχωρούν κατά περίπου 11%, στα 28,9 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v