Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Στα 22,9 ευρώ ”βλέπει” τη μετοχή η Σίγμα

Νέα τιμή-στόχο τα 22,9 ευρώ, από 22,3 ευρώ προηγούμενως, θέτει για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Σίγμα ΑΧΕ στο πρωινό report της (8/10), όπου διατηρεί τη σύσταση ”outperform”, ενώ παραμένει θετική για την τράπεζα.

Εθνική: Στα 22,9 ευρώ ”βλέπει” τη μετοχή η Σίγμα
Νέα τιμή-στόχο τα 22,9 ευρώ, από 22,3 ευρώ προηγούμενως, θέτει για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Σίγμα ΑΧΕ στο πρωινό report της (8/10), ενώ διατηρεί τη σύσταση ”outperform”.

Για το εννεαμήνο του 2004, Σίγμα Securities εκτιμά πως τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου της Εθνικής θα ανέλθουν στα 464 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 21,4%.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως βασικό σημείο των αποτελεσμάτων θα είναι η αύξηση των χορηγήσεων την οποία τοποθετεί στο 19%.

Η Εθνική Τράπεζα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2004 στις 9 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή δηλώνει ότι παραμένει θετική ως προς την τράπεζα.

Οι αναλυτές της Σίγμα ΑΧΕ υπολογίζουν το κόστος της εθελουσίας εξόδου για την τράπεζα να ανέλθει στα 114 εκατ. ευρώ και να συμπεριληφθεί στους ισολογισμούς του τρέχοντος έτους ως έκτακτο έξοδο.

Με βάση τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, το προσεχές έτος η αύξηση των κερδών της τράπεζας θα ανέλθει στο 47% και το 2006 στο 13%, τονίζει η Σίγμα.

Αναθεωρούμε στο 1% τις μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις μας για την απόδοση ενεργητικού της Εθνικής ως αποτέλεσμα της υψηλότερης του αναμενόμενου αύξησης του επιτοκιακού περιθωρίου και της περικοπής των εξόδων, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 7ης Οκτωβρίου στην τιμή των 20,5 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v