Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά:Πέλεκυς 200.000 ευρώ στον όμιλο Ασπίς

Την επιβολή προστίμου, συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, σε 4 εταιρίες του ομίλου Ασπίς με την κατηγορία των μεθοδευμένων συναλλαγών, οι οποίες επηρέασαν την τιμή και την εμπορευσιμότητα της μετοχής της ΑSPIS BANK στις 22 Ιουλίου 2004, αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ανάκληση της άδειας για Π&Α ΒΟΙΛΗΣ ΑΧΕ.

Κεφαλαιαγορά:Πέλεκυς 200.000 ευρώ στον όμιλο Ασπίς
Την επιβολή προστίμου, συνολικού ύψους 200.000 ευρώ σε 4 εταιρίες του ομίλου Ασπίς διότι προέβησαν σε μεθοδευμένες συναλλαγές, οι οποίες επηρέασαν την τιμή και την εμπορευσιμότητα της μετοχής της ΑSPIS BANK κατά τη συνεδρίαση της 22.7.2004, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Πρόκειται για τις εταιρίες ΑΣΠΙΣ ΑΕΔΑΚ, ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, COMMERCIAL VALUE ΑΑΕ και ΑΣΠΙΣ ΕΣΤΙΑ ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ.

Επίσης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας Π&Α ΒΟΙΛΗΣ ΑΧΕ και τη θέση της σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και την επιβολή προστίμου ύψους 10.000 ευρώ στην ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ ΑΧΕΠΕΥ για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Επίσης, ενέκρινε την ανάκληση της άδειας, μετά από αιτήσεις τους, των εταιριών SPARK INVESTMENTS AΕΠΕΥ, FIDENTIA ΑΕΠΕΥ και ΙNTERINVEST AEΠΕΥ και την ανάκληση αδείας της εταιρίας IΣΘΜΙΑ ΑΕΛΔΕ διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της αγοράς και τα συμφέροντα του επενδυτικού κοινού.

Τέλος, ενέκρινε

* το ενημερωτικό δελτίο για την υποχρεωτική δημόσια πρόταση της εταιρίας ”DIXONS OVERSEAS INVESTMENT LIMITED” για την απόκτηση της εταιρίας ”Π. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΑΕΒΕ”.

* τον διορισμό χρηματιστηριακού εκπροσώπου στην ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΧΕΠΕΥ.

* την επέκταση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας BETA AXE, ώστε να παρέχει και τις υπηρεσίες διαχείρισης χαρτοφυλακίου και αναδοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v