Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Τι ”βλέπει” η Proton για πρόγραμμα εξόδου

Η εγγραφή του κόστους από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ως έξοδο στον ισολογισμό του 2004 της Εθνικής Τράπεζας προβάλλει, σύμφωνα με την Proton, ως το πιθανότερο σενάριο. Τα 102 εκατ. ευρώ αναφέρονται ως συνολικό κόστος, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει μείωση του λόγου κόστους προς έξοδα από το 61% στο 58%.

Εθνική: Τι ”βλέπει” η Proton για πρόγραμμα εξόδου
Στα 102 εκατ. ευρώ ή 67.000 ευρώ ανά εργαζόμενο αναφέρει σε flash note της η Proton ΑΧΕΠΕΥ ότι θα είναι το συνολικό κόστος του προγράμματος εθελουσίας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας στο οποίο θα ενταχθούν 1.521 άτομα.

Η εξοικονόμηση κόστους, σε ετήσια βάση, ανέρχεται 70 εκατ. ευρώ ή 46.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, κάτι που σύμφωνα με την Proton, προϋποθέτει ως περίοδο ”αποπληρωμής” της κίνησης το 1,6 έτος.

Η χρηματιστηριακή αναφέρεται ακόμη στις εκτιμήσεις της Εθνικής, σύμφωνα με τις οποίες ο λόγος κόστους προς έξοδα θα μειωθεί συνεπόμενα από το 61% στο 58%, ενώ η αντίστοιχη βελτίωση στην απόδοση ιδίων κεφαλαίων θα είναι της τάξης του 2% και (στο 21% από το 19%, όπου είναι σήμερα).

Ενώ η Εθνική έχει τη δυνατότητα να κεφαλαιοποιήσει το κόστος της πρόωρης εξόδου και να το αποσβέσει σε βάθος χρόνου, τονίζει η Proton, ως πλέον πιθανό σενάριο προβάλλει η εγγραφή του πλήρους ποσού ως έξοδο στον ισολογισμό του 2004, εν όψει της υιοθέτησης των ΔΛΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v