Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Εξετάζεται διεύρυνση ωραρίου για ΕΝ.Α.

Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία η Ημερίδα με θέμα την Άντληση Κεφαλαίων Μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΧΑ: Εξετάζεται διεύρυνση ωραρίου για ΕΝ.Α.
Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία η Ημερίδα με θέμα την Άντληση Κεφαλαίων Μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των ταχέως αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων για την Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και τους τρόπους που μπορούν να χρηματοδοτήσουν τα αναπτυξιακά τους σχέδια και να ενισχύσουν την προβολή τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στις διεθνείς αγορές.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι 130 επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από εκπροσώπους συμβούλων, τραπεζών, venture capitals (εταιριών διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων) και θεσμικών επενδυτών. Παράλληλα παρουσιάστηκε το κανονιστικό και επιχειρηματικό μοντέλο της Εναλλακτικής Αγοράς αλλά και δόθηκε μια γενική εικόνα για το οικονομικό περιβάλλον και τις προκλήσεις που αυτό παρουσιάζει.

Διεύρυνση της συνεδρίασης της Εναλλακτικής Αγοράς εξετάζει μεταξύ άλλων το Χρηματιστήριο, στα πλαίσια βελτιωτικών αλλαγών που προωθεί για την ενίσχυση της μη οργανώμενης αγοράς του.

Στα σχέδια των αρμοδίων περιλαμβάνεται εξομοίωση του ωραρίου της ΕΝ.Α με αυτό της Κύριας Αγοράς αλλά και

α) εφαρμογή της υπηρεσίας ΗΒΙΠ (Ηλεκτρονικό Βιβλίο Προσφορών) για την επίτευξη της επιθυμητής διασποράς, τόσο κατά τη διαδικασία ένταξης στην αγορά όσο και μετά από αυτή, προς επίτευξη του περαιτέρω ποσοστού διασποράς

β) διεύρυνση του αριθμού των προσώπων τα οποία απαρτίζουν τη διασπορά των μετοχών στο ευρύ κοινό καθώς και την περαιτέρω αύξηση του ποσοστού διασποράς , σταδιακά μετά την ένταξη της εταιρείας στην ΕΝ.Α

γ) προσαρμογή πλαισίου για εταιρείες που βρίσκονται στο στάδιο σύστασης και γενικά για πολύ νέες εταιρείες οι οποίες δεν έχουν καμμία δημοσιευμένη οικονομική χρήση και τα οικονομικά τους μεγέθη είναι πολύ μικρά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το πάνελ στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι 4 ήδη εισηγμένων στην ΕΝ.Α εταιρειών. Ολοι τους συμφώνησαν στο γεγονός ότι η εισαγωγή των επιχειρήσεων τους στην Εναλλακτική Αγορά προσέδωσε διαφάνεια, αναγνωρισιμότητα και ενίσχυσε την ανταγωνιστικότητά τους.

Κοινό αίτημα όλων η διεύρυνση του ωραρίου της συνεδρίασης αλλά και η συνέχιση κινήσεων από πλευράς Χρηματιστηρίου και συμβούλων ώστε να καταστούν σαφέστερα τα πλεονεκτήματα αυτής της ιδιαίτερης, μη οργανωμένης , αγοράς και να επιτευχθεί η προσέλκυση κι΄αλλων εταιρειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v