Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Σύσταση”Outperform” από Marfin

Διατηρεί τη σύσταση Outperform για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Marfin Analysis, σε ανάλυσή της (07/10) με αφορμή το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της εταιρίας. Στα 67 χιλ. ευρώ ανά εργαζόμενο το κόστος για την τράπεζα.

Εθνική: Σύσταση”Outperform” από Marfin
Διατηρεί τη σύσταση Outperform για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Marfin Analysis, σε ανάλυσή της (07/10) με αφορμή το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της εταιρίας.

Πιθανή υλοποίηση του προγράμματος, λέει η χρηματιστηριακή θα οδηγήσει σε αναθεώρηση της τιμής-στόχου στα 22 ευρώ.

Η Marfin Analysis αναφέρει ότι χρήση του δικαιώματος εθελουσίας εξόδου θα κάνουν 1.521 εργαζόμενοι με το συνολικό κόστος για την τράπεζα να ανέρχεται στα 102 εκατ. ευρώ, ήτοι 67 χιλ. ευρώ ανά εργαζόμενο.

Σε ετήσια βάση η Εθνική Τράπεζα θα εξοικονομήσει 70 εκατ. ευρώ απο την εθελουσία έξοδο, εκτιμά η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή εταιρία θα προχωρήσει σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της κατά 16,1% για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004 της Εθνικής στην περίπτωση που η τράπεζα συμπεριλάβει τα κόστη της εθελουσίας ως έκτακτα έξοδα.

Ωστόσο, θεωρεί πιθανότερο ότι τα συγκεκριμένα κόστη θα ενσωματωθούν σταδιακά στους ισολογισμούς της.

Αναφορικά με τις προβλέψεις της Marfin Αnalysis για το 2005, αναφέρεται ότι θα εξαρτηθούν από το ύψος των προσλήψεων που θα πραγματοποιήσει η κορυφαία τράπεζα.

Στην περίπτωση που δεν προσληφθούν νέα στελέχη, η χρηματιστηριακή θα αναθεωρήσει ανοδικά κατά 10% τις προβλέψεις της για την κερδοφορία της Εθνικής το προσεχές έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v