Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετικό το momentum της αγοράς

Σε θετικό έδαφος εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί η Σοφοκλέους κατά τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς την εν λόγω κίνηση φέρεται να βοηθούν και οι ξένες αγορές. Η νευρικότητα όμως στον ΟΤΕ ενδέχεται να συνεχιστεί.

ΑΧΕ: Θετικό το momentum της αγοράς
Τι εκτιμάται για σήμερα: Περιορισμένο εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως είναι το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης της αγοράς σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς όπως αναφέρει ούτε οι πωλητές είναι αρκετοί, ούτε το momentum είναι αρνητικό.

Σε καλά επίπεδα διατηρείται η αγορά σύμφωνα με την Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως υποβοηθείται από την ηρεμία αλλά και το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές.

Σε θετικό έδαφος εκτιμά η Proton Securities πως θα ανοίξουν σήμερα τόσο οι ευρωπαϊκές αγορές όσο και η Σοφοκλέους, με τη νευρικότητα όμως στον ΟΤΕ να υπάρχει πιθανότητα να συνεχιστεί.

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπει για σήμερα η Eurobank Securities, με τους επενδυτές να έχουν ωστόσο το βλέμμα τους στραμμένο και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities εκτιμά πως η νευρικότητα στον ΟΤΕ ενδέχεται να συνεχιστεί μεσοπρόθεσμα, καθώς συνεχίζονται οι εξελίξεις, με τις τράπεζες όμως να παραμένουν υποστηρικτές του Δείκτη.

Η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως οι πιέσεις που έχουν εκδηλωθεί στη μετοχή του ΟΤΕ αντισταθμίζονται από τη ζήτηση σε τραπεζικές μετοχές, ενώ για σήμερα εκτιμά πως ο Γενικός Δείκτης θα κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε πτώση 0,37% κυρίως λόγω της υποχώρησης της μετοχής του ΟΤΕ κατά 3,42% (εξαιτίας ρευστοποιήσεων ξένων θεσμικών επενδυτών εξηγεί η Marfin Analysis), ενώ αντίθετα η μετοχή της Cosmote σημείωσε άνοδο 1,03%.

Ο όγκος των συναλλαγών αυξήθηκε στα 133 εκατ. ευρώ συμπληρώνει η Marfin Analysis που παράλληλα αναφέρει πως η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς σημείωσε αύξηση περίπου 3% µε ικανοποιητικούς όγκους συναλλαγών, ενώ και οι μετοχές των Intralot και Motor Oil υπεραπέδωσαν.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v