Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Τιμή-στόχος τα 10 ευρώ από Π&Κ

Με την τιμή-στόχο των 10 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” ξεκινάει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ κάλυψη για τη μετοχή της Motor Oil σε ανάλυσή της (6/10), όπου αναφέρει πως η μετοχή της εταιρίας είναι ”ελκυστικά” αποτιμημένη.

Motor Oil: Τιμή-στόχος τα 10 ευρώ από Π&Κ
Με την τιμή-στόχο των 10 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” ξεκινάει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ κάλυψη για τη μετοχή της Motor Oil σε ανάλυσή της με ημερομηνία 6 Οκτωβρίου 2004.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η μετοχή της Motor Oil είναι ”ελκυστικά” αποτιμημένη, ενώ επισημαίνει την απόδοση των ταμειακών ροών για το 2006 που τοποθετούνται στο 12%, τη σταθερή μερισματική απόδοση της τάξεως του 6,9% και το χαμηλό Ρ/Ε, καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται 11,1 φορές τα κέρδη της.

Επίσης, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει πως της αρέσει η στρατηγική που έχει αναπτύξει η εταιρία, η οποία χαρακτηρίζεται από συνοχή και λογική και δίνει έμφαση στην εγχώρια αγορά, ενώ πολιτική της Motor Oil είναι η μεγιστοποίηση των περιθωρίων κέρδους, βελτιστοποιώντας το προϊοντικό μείγμα αφενός και την αποδοτικότητα αφετέρου.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει επίσης πως η εταιρία λειτουργεί με υψηλότερα περιθώρια κέρδους από το σύνολο των μεσογειακών ομοειδών επιχειρήσεων, ενώ αντιμετωπίζει περιορισμένο ανταγωνισμό σε εγχώριο επίπεδο, διαθέτοντας υγιή ζήτηση για τα προϊόντα της.

Ωστόσο, στα αρνητικά που αφορούν στη Motor Oil η χρηματιστηριακή αναφέρεται στο γεγονός ότι τα αποτελέσματά της εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις διακυμάνσεις στα περιθώρια διύλισης, τις οποίες δεν μπορεί να ελέγξει η εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v