Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CSFB: Ξεκινά κάλυψη των Εθνική, Alpha, Eurobank

Την κάλυψη της Εθνικής, της Alpha και της Eurobank ξεκινά η CSFB, σε report της με ημερομηνία 7 Οκτωβρίου. Για την πρώτη, η σύσταση είναι ”outperform”, ενώ για τις δύο άλλες ”neutral”. Δείτε τις τιμές-στόχους και τις εκτιμήσεις του οίκου για τον κλάδο.

CSFB: Ξεκινά κάλυψη των Εθνική, Alpha, Eurobank
Την κάλυψη της Εθνικής, της Alpha και της Eurobank ξεκινά η CSFB, σε report της με ημερομηνία 7 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει ο οίκος, η σύσταση για την Εθνική Τράπεζα είναι ”outperform” με τιμή-στόχο τα 23,7 ευρώ. Για τις Alpha και Eurobank η σύσταση είναι ”neutral”, ενώ οι τιμές-στόχοι είναι στα 23,4 και 20,8 ευρώ, αντίστοιχα.

Κατά τους προηγούμενους μήνες, αναφέρει η CSFB, οι ελληνικές τράπεζες εμφάνισαν κάποιες από τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών - κάτι που κατά την εκτίμησή της φανερώνει τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Η ανάπτυξη αυτή, σημειώνεται, οδήγησε σε αύξηση του ROE (απόδοση ιδίων κεφαλαίων) από 10% στο τέλος του 2002 σε 18,5% στο α΄ εξάμηνο του 2004.

Ο οίκος χαρακτηρίζει ”προτιμώμενη” μετοχή του κλάδου την Εθνική. Δεδομένων των ισχυρών αποδόσεων και των πολλάπλασιαστών ”είναι δύσκολο για εμάς να είμαστε υπερενθουσιώδεις αναφορικά με τον κλάδο”, λένε οι αναλυτές του οίκου. Ωστόσο, τονίζεται, ”θα αγοράζαμε επιλεκτικά μετοχές τραπεζών με ευοίωνο μακροοικονομικό και μικροοικονομικό μέλλον”.

”Από την άποψη αυτή”, συμπληρώνει ”οι δυνατότητες που εμφανίζει η αναδιάρθρωση της Εθνικής παρέχει την καλύτερη προοπτική σε ό,τι αφορά τα κέρδη και το ROE”.

Κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 19,92 ευρώ, αυτή της Alpha στα 21,56 ευρώ και αυτή της Eurobank στα 19,02 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v