Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Ευκαιρίες Αναδιάρθρωσης

Τις επτά παραμέτρους που αποτελούν ”νέο θέμα” για την ελληνική επενδυτική περίπτωση παρουσιάζει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της (6/10) με τίτλο ”Ευκαιρίες Αναδιάρθρωσης”. OTE και Motor Oil οι νέες εταιρίες στην Overweight list.

Π&Κ: Ευκαιρίες Αναδιάρθρωσης
Τις επτά παραμέτρους που αποτελούν ”νέο θέμα” για την επενδυτική πρόταση της Ελλάδος παρουσιάζει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της (6/10) με τίτλο ”Ευκαιρίες Αναδιάρθρωσης”.

Ειδικότερα η ομάδα αναλυτών της Π&Κ υπογραμμίζει την ύπαρξη εταιριών στο ΧΑ, δίχως όμως να αναφέρεται ονομαστικά, οι οποίες συγκεντρώνουν ορισμένες από τις επτά παραμέτρους και συγκεκριμένα: τις ευκαιρίες από την αναδιάρθρωσή τους, τα υψηλά μερίσματα, την πιστωτική επέκταση, τη δίοδο στα Βαλκάνια, αλλά και την υπεραξία που προκύπτει από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει επίσης την προστασία της μονοπωλιακής θέσης εταιριών, αλλά και την ισχυρή βάση της Ελλάδας στα τυχερά παιχνίδια, που φαίνεται να ευνοεί συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Εξάλλου, η Π&Κ ΑΧΕ στις προτάσεις της για τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου συνιστά έκθεση 70% σε μετοχικούς τίτλους. Από το προαναφερθέν ποσοστό, η χρηματιστηριακή εταιρία προκρίνει ποσοστό 40% τοποθετημένο σε διεθνείς μετοχές.

Σημειώνεται επίσης η είσοδος του ΟΤΕ και της Motor Οil στην overweight list της Π&Κ.

Για τη μετοχή του ΟΤΕ ειδικότερα, η Π&Κ αποδίδει την αναβάθμιση της πρότασης σε υπερααπόδοση, μεταξύ άλλων, στην προσήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του οργανισμού στο στόχο της αναδιάρθρωσης.

Οι συντάκτες του report τονίζουν ακόμα τη διακύμανση που πιθανόν να εμφανίσει η μετοχή του οργανισμού, συναρτήσει της ειδησεογραφίας που μπορεί να ανακύψει αναφορικά με την περικοπή του μερίσματος και την αδυναμία στη σταθερή τηλεφωνία.

Εξάλλου, οι αναλυτές της Π&Κ κρίνουν ως θετικό νέο για τις ελληνικές τράπεζες την επιτάχυνση της επέκτασης της καταναλωτικής πίστης, ενώ χαρακτηρίζει τα στοιχεία για την πιστωτική επέκταση σύμφωνα με την τάση των προηγούμενων μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v