Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Αλ. Μωραϊτάκης νέος προέδρος του ΣΜΕΧΑ

Ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης (Nuntius) είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, μετά την εκλογή του από το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου, το οποίο συνεδρίασε για την εκλογή του νέου προεδρείου. Σε δήλωσή του ο κ. Μωραϊτάκης προσδιόρισε τις επτά βασικές προτεραιότητες της νέας Διοίκησης του ΣΜΕΧΑ.

Ο Αλ. Μωραϊτάκης νέος προέδρος του ΣΜΕΧΑ
Ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης (Nuntius) είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, μετά την εκλογή του από το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου, το οποίο συνεδρίασε για την εκλογή του νέου προεδρείου.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Ν. Παντελάκης (HSBC), γραμματέας ο Μιχαήλ Καραμανώφ (της ομώνυμης χρηματιστηριακής), ταμίας ο Χρήστος Δαβερώνας της Ατλας, ενώ μέλη ορίστηκαν οι Δημήτριος Παπαριστείδης, Αλέξανδρος Πουλαρίκας και Αλέξανδρος Σίνος.

Μετά την εκλογή του ο κ. Μωραϊτάκης σε δήλωσή του προσδιόρισε τις επτά βασικές προτεραιότητες της νέας Διοίκησης του ΣΜΕΧΑ, οι οποίες είναι οι εξής:

* Eνίσχυση του θεσμικού ρόλου του ΣΜΕΧΑ.

* Αποκατάσταση της αξιοπιστίας του θεσμού.

* Σωστή ιεράρχηση και διαχείριση των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.

* Κατάθεση ουσιαστικών και τεκμηριωμένων προτάσεων για την καλύτερη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς.

* Σεβασμός στις απόψεις και προτάσεις όλων των μελών του Συνδέσμου χωρίς εξαιρέσεις.

* Σύγκληση της ελληνικής με την κοινή ευρωπαϊκή κεφαλαιαγορά

* Συμβολή του Συνδέσμου στην καθιέρωση της Ελλάδος ως διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο.

Ο καθαρός, ανοιχτός και γόνιμος διάλογος ανάμεσα στα μέλη, χωρίς εξαιρέσεις και διαχωριστικές γραμμές θα αποτελεί εφεξής αφετηρία κάθε πρωτοβουλίας, επισημαίνει ο κ. Μωραϊτάκης.

Τις όποιες διαφωνίες προκύπτουν, προσθέτει, θα τις λαμβάνουμε πάντα υπόψη μας, θέτοντας ως ”ύστατο” και ”αδιαφιλονίκητο” διαιτητή τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Θα συνεχίσουμε, προσθέτει ο νέος πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, να παρακολουθούμε από κοντά τις διεθνείς εξελίξεις και να συνεργαζόμαστε με τα θεσμικά Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η νέα Διοίκηση του ΣΜΕΧΑ θα καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης στο σύνολο του επενδυτικού κοινού, τηρώντας αυστηρότατη στάση σε κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της αγοράς, καταλήγει ο κ. Μωραϊτάκης.

Εξάλλου, η Διοίκηση του ΣΕΙΣΕΤ εκφράζει την ικανοποίησή της και συγχαίρει τα μέλη της νέας Διοίκησης του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών που σήμερα συγκροτήθηκαν σε Σώμα.

Η εκλογή του κ. Αλέξανδρου Μωραϊτάκη, χρηματιστή με πολυετή εμπειρία όχι μόνο στο Ελληνικό αλλά και στα ξένα Χρηματιστήρια, στη θέση του προέδρου του ΣΜΕΧΑ δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου των χρηματιστών και διατήρηση του ΣΜΕΧΑ ως απαραίτητου φορέα στα χρηματιστηριακά τεκταινόμενα, επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εισηγμένων Εταιριών ΧΑ.

Η Διοίκηση του ΣΕΙΣΕΤ εύχεται στο νέο προεδρείο του Συνδέσμου καλή επιτυχία και θεωρεί δεδομένη την συνέχιση της μέχρι σήμερα άψογης συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, με κοινό στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v