Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Roadshow ελληνικών εισηγμένων στο Λονδίνο

Οι ξένοι επενδυτές περιμένουν να δουν τι θα γίνει με το 2ο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα και με τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου να δουν πότε και που θα επενδύσουν, δήλωσε ο Σ. Λαζαρίδης στο Bloomberg.

Roadshow ελληνικών εισηγμένων στο Λονδίνο
Όσο καλύτερα γίνεται η προετοιμασία των αποκρατικοποιήσεων τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα και τόσο καλύτερη θα είναι η προσέγγιση προς τις αγορές τόνισε ο προεδρος του ΧΑ, Σ. Λαζαρίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.

Υπογράμμισε επίσης, σχετικά με τις τιμές στις οποίες πρόκειται να γίνουν οι πωλήσεις, υπάρχει και η άλλη άποψη, του ότι αντί να πουλήσει κάποιος υψηλά και να πρέπει να επιδοτήσει στη συνέχεια τις επενδύσεις, πουλάει σε καλύτερες για τον αγοραστή τιμές.

Στην ερώτηση που του τέθηκε για την αγορά μας και τη συμπεριφορά των επενδυτών, απήντησε ότι, όπως φαίνεται από τα ποσοστά συμμετοχής των ξένων επενδυτών στο Χρηματιστήριό μας, οι ξένοι δεν έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους κάτι που σε συνδυασμό με την ρευστότητα που παραμένει υψηλή, δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες στην Ελληνική αγορά.

Οι συζητήσεις που γίνονται σε όλα τα Roadhsows, τόσο σε αυτό της Νέας Υόρκης όσο και στο 3rd-Hidden-Riches-Conference του Λονδίνου στο οποίο συμμετέχει η ΕΧΑΕ καταδεικνύουν ότι οι υπάρχει μεγάλη «όρεξη» των επενδυτών για τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και ότι όλοι περιμένουν να ακούσουν τις συγκεκριμένες δράσεις που πρέπει να ακολουθηθούν, βάσει του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Τέλος εξέφρασε τη σιγουριά και την αισιοδοξία του ότι με σκληρή δουλειά και εφαρμόζοντας αυστηρά τα πλάνα θα τα καταφέρουμε (“We have to work hard to implement the concrete plans but I am confident that we are able to do it”)

Νωρίτερα, ο κ. Λαζαρίδης, στο πλαίσιο roadshow ελληνικών εισηγμένων στο Λονδίνο, απάντησε σε ερωτήματα ξένων δημοσιογράφων που αφορούσαν τόσο στην πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις προοπτικές του ελληνικού χρηματιστηρίου καθώς και πιθανές συνεργασίες αυτού με τοπικές αγορές.

Πραγματοποίησε one to one meetings με εκπροσώπους ξένων funds, ενώ συμμετείχε και σε κοινό panel με τους πρόεδρους των Χρηματιστηρίων της Τουρκίας και της Αιγύπτου.

Οι εταιρίες που συμμετείχαν στην παρουσίαση στο Λονδίνο είναι, μεταξύ άλλων, οι εξής: Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, S&B, Jumbo Mυτιληναίος, Μotor Oil, OΠΑΠ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v