Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Η Marfin για εξελίξεις γύρω από Cosmorom

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εκτιμά η Marfin Analysis πως ενδέχεται να βρεθεί για μια ακόμη φορά η μετοχή του ΟΤΕ, στο πλαίσιο των πιθανών εξελίξεων γύρω από το θέμα της Cosmorom.

ΟΤΕ: Η Marfin για εξελίξεις γύρω από Cosmorom
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εκτιμά η Marfin Analysis πως ενδέχεται να βρεθεί για μια ακόμη φορά η μετοχή του ΟΤΕ.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis, επικαλούμενη σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ”Καθημερινή”, σημειώνει πως ο Οργανισμός ενδέχεται να ανακοινώσει τις προθέσεις του όσον αφορά την τύχη της Cosmorom μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως με βάση το ίδιο δημοσίευμα η διοίκηση του ΟΤΕ εξετάζει την ανάπτυξη της Cosmorom, επενδύοντας το ποσό των 400-600 εκατ. ευρώ εντός της επόμενης πενταετίας, ενώ σημειώνει πως ο Οργανισμός εξετάζει παράλληλα και την καταβολή της οφειλής ύψους 170 εκατ. ευρώ προς την Intracom.

Στην περίπτωση της περαιτέρω ανάπτυξης της θυγατρικής, η Marfin Analysis εκτιμά πως η Cosmote ενδέχεται να εμπλακεί και στη διοίκηση της Cosmorom, όπως έγινε και στην περίπτωση της Globul και της Cosmofon.

Η Marfin Analysis καταλήγει πως αν και το επαναλανσάρισμα της Cosmorom αποτελεί θετική εξέλιξη για τις αναπτυξιακές προοπτικές του ομίλου και ιδιαίτερα για την RomTelecom σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, εκτιμά πως η εκροή κεφαλαίων δεν θα ικανοποιήσει τους επενδυτές μεσοπρόθεσμα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, σημειώνει η χρηματιστηριακή, πρόκειται για θετική εξέλιξη, καθώς με αυτό τον τρόπο ο ΟΤΕ θα λύσει την εκκρεμότητα που υπάρχει με την Cosmorom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v