Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Οk για τα δικαιώματα προτίμησης ΑTE & Imperio

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης της ΑTEbank και Imperio και των νέων μετοχών της EFG.

ΧΑ: Οk για τα δικαιώματα προτίμησης ΑTE & Imperio
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης της ΑTEbank και Imperio και των νέων μετοχών της EFG.

Aναλυτικότερα, το ΔΣ του Χ.Α. ενέκρινε σήμερα την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:  

* των 544.444 δικαιωμάτων προτίμησης επί των κοινών ονομαστικών μετοχών της Τράπεζας "ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ", που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 13 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή, σε τιμή διάθεσης μετοχής ευρώ 1,07. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 6η Ιουνίου 2011. Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της Τράπεζας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 8ης Ιουνίου 2011. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 10η Ιουνίου 2011 έως και την 24η Ιουνίου 2011, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 10η Ιουνίου 2011 έως και την 20η Ιουνίου 2011.

* των 31.043.091 δικαιωμάτων προτίμησης επί των κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "ΙΜΠΕΡΙΟ ΑΡΓΩ", που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή, σε τιμή διάθεσης μετοχής ευρώ 0,35. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 6η Ιουνίου 2011. Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 8ης Ιουνίου 2011. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 14η Ιουνίου 2011 έως και την 28η Ιουνίου 2011, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 14η Ιουνίου 2011 έως και την 22η Ιουνίου 2011.

* των 14.353.472 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Τράπεζας "EFG Eurobank ERGASIAS A.E.", που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εισηγμένης εταιρίας "ΔΙΑΣ Α.Ε.Ε.Χ.", με τις εξής σχέσεις ανταλλαγής: α) οι μέτοχοι της απορροφώσας Τράπεζας "EFG Eurobank ERGASIAS A.E." θα διατηρήσουν τον αριθμό μετοχών που κατέχουν με νέα ονομαστική αξία ευρώ 2,81 έκαστη και β) κάθε μέτοχος της απορροφώμενης εταιρίας «ΔΙΑΣ Α.Ε.Ε.Χ.» (πλην της απορροφώσας) ανταλλάσσει κάθε 5,3 μετοχές που κατέχει με 1 νέα μετοχή της απορροφώσας Τράπεζας, ονομαστικής αξίας εκάστης ευρώ 2,81. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 6η Ιουνίου 2011.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για:

* την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας "COCA COLA E.E.E. A.E." από ευρώ 0,50 σε ευρώ 2,00, την μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της ιδίας εταιρίας από ευρώ 2,00 σε ευρώ 1,50 και την επιστροφή ποσού ευρώ 0,50 ανά μετοχή στους μετόχους της με καταβολή μετρητών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με τελική ονομαστική αξία μετοχής ευρώ 1,50 και ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος επιστροφής κεφαλαίου ορίστηκε η 10η Ιουνίου 2011. Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. ως κάτοχοι των μετοχώνκατά την 15η Ιουνίου 2011.

* τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας "ALAPIS Α.Β.Ε.Ε." από ευρώ 12,00 σε ευρώ 0,30. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με νέα ονομαστική αξία μετοχής ευρώ 0,30 ορίστηκε η 8η Ιουνίου 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v