Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Πώς βλέπει την αναδιάρθρωση η Marfin

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας στα 15,35 ευρώ από τα 15 ευρώ, προχώρησε η Marfin Analysis σε ανάλυσή της (29 Σεπτεμβρίου) όπου επισημαίνει πως βασικό ”κλειδί” για την αναδιάρθρωση του ομίλου αποτελεί το κόστος.

Εμπορική: Πώς βλέπει την αναδιάρθρωση η Marfin
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας στα 15,35 ευρώ από τα 15 ευρώ, προχώρησε η Marfin Analysis σε ανάλυσή της με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου, όπου διατηρεί τη σύσταση ”underperform”.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως βασικό ”κλειδί” για την αναδιάρθρωση του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας αποτελεί το κόστος, συμπληρώνοντας πως το πρώτο βήμα για την αναδιάρθρωση του κόστους ανακοινώθηκε παράλληλα με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους.

Συμπληρώνει πως πρόσφατα η διοίκηση της Τράπεζας ανακοίνωση το συνεχιζόμενο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου περισσότερων των 300 υπαλλήλων, ενώ επισημαίνει πως αναμένει την απάντηση του προσωπικού στο σχέδιο της Τράπεζας καθώς και το νέο business plan ώστε να επανεξετάσει τα στοιχεία της Τράπεζας.

Η Marfin Analysis αναφέρει πως στο προηγούμενο report της για την Εμπορική Τράπεζα (20 Μαΐου 2004) είχε επισημάνει τις βασικές αδυναμίες της Τράπεζας. Ωστόσο, στο δεύτερο τρίμηνο αναγνώρισε πως είχαν επέλθει καλυτερεύσεις και δη όσον αφορά στην αύξηση του καθαρού κέρδους από τόκους το οποίο και ξεπέρασε τις προβλέψεις της.

Σχετικά με το κόστος, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η εικόνα του δεύτερου τριμήνου ήταν ανάλογη με αυτή του πρώτου.

Παράλληλα, αναφέρει πως αναθεωρεί το μοντέλο της, με βάση τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2004 αυξάνοντας τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή τόσο του 2004 όσο και του 2005 κατά 1,5% και 2% αντίστοιχα και συγκεκριμένα στα 0,73 ευρώ και στα 1,20 ευρώ.

Εξηγεί όμως, πως δεδομένων των οριακών αναπροσαρμογών που πραγματοποίησε τόσο στις προβλέψεις της όσο και στην τιμή-στόχο αφενός και αφετέρου καθώς η μετοχή της Εμπορικής διαπραγματεύεται με σημαντικό premium έναντι του κλάδου διατηρεί τη σύσταση ”underperform”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v