Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Αδύναμο το Q1, λένε οι αναλυτές

Αδύναμα βρίσκουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Eurobank, επισημαίνοντας τη σημαντική αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και την εικόνα στις καταθέσεις. Μακροοικονομικό θέμα η μετοχή, λένε.

Eurobank: Αδύναμο το Q1, λένε οι αναλυτές
Αδύναμα βρίσκουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Eurobank, επισημαίνοντας τη σημαντική αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και την εικόνα στις καταθέσεις. Μακροοικονομικό θέμα η πορεία της μετοχής, λένε.

Στην ώθηση που πήραν τα καθαρά κέρδη από τα έκτακτα έσοδα 230 εκατ. ευρώ των πολωνικών δραστηριοτήτων, στέκεται η Μeriil Lynch σε έκθεσή της με ημερομηνία 26 Μαΐου, όπου διατηρεί τη σύσταση underperform και την τιμή στόχο των 3,8 ευρώ. Και ο οίκος αναφέρεται στην επιτάχυνση του σχηματισμού μη εξυπηρετούμενων δανείων- μέγεθος το οποίο αναμένει ότι θα παραμείνει υψηλό βραχυπρόθεσμα, καθώς τα μέτρα λιτότητας εξακολουθούν να έχουν επιπτώσεις τόσο στα άτομα όσο και στις επιχειρήσεις.

Κατά την Merrill Lynch, τα αποτελέσματα δεν θα αλλάξουν την επενδυτική εικόνα για την Eurobank, καθώς η ρευστότητα και η ποιότητα ενεργητικού θα παραμείνουν βασικές πηγές ανησυχίας.

Πίεση στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου άσκησαν οι υψηλές προβλέψεις και τα λιγότερα έσοδα από βασικές δραστηριότητες επισημαίνει στο πρωινό της report η Εθνική Χρηματιστηριακή, χαρακτηρίζοντας το τρίμηνο «αδύναμο». Η Εθνική κάνει λόγο για σημαντική επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού για ένα ακόμη τρίμηνο. Με δεδομένη την σχετικά «απαιτητική» αποτίμηση της τράπεζας σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές, η Εθνική ΑΧΕ διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση “Neutral”.

Στον σημαντικό σχηματισμό μη εξυπηρετούμενων δανείων και στην επιδείνωση της κατάστασης των καταθέσεων στέκεται και η HSBC, η οποία επισημαίνει ότι οι τάσεις στις τελευταίες για τους μήνες Μάιο και Απρίλιο ήταν ανησυχητικές.

Αν υπάρχει θετικό σημείο στα αποτελέσματα της Eurobank, αναφέρει η Alpha Finance, αυτό έχει να κάνει με το ότι η τράπεζα παρέμεινε κοντά στο σημείο του breakeven, παρά τα πολύ υψηλά μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ωστόσο, αναφέρεται, όπως και στους ανταγωνιστές της Eurobank, η τιμή της δεν σχετίζεται με τα λειτουργικά αποτελέσματα. Το να καταφέρει η Ελλάδα τη συμφωνία με την Τρόικα θα είναι ο βασικός καταλύτης για τη μετοχή, καθώς θα μειώσει τον κίνδυνο που σχετίζεται με τα ελληνικά ομόλογα, προβλέπει η τράπεζα.

Αδύναμα χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η Marfin Analysis, η οποία παρατηρεί ότι η τάση είναι αντίστοιχη με την εγχώρια μακροοικονομική κατάσταση. Η χρηματιστηριακή προαναγγέλλει ότι θα αναθεωρήσει καθοδικά τις εκτιμήσεις της συνυπολογίζοντας και την αποενοποίηση της Polbank, ενώ προς το παρόν εμμένει στη σύσταση hold.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v