Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Οι συναλλαγές τόνωσαν το Q1, λένε οι ΑΧΕ

Καλύτερα των προσδοκιών βρήκαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Alpha Bank, γεγονός που κυρίως πιστώνουν στην αύξηση των εσόδων από συναλλαγές. Μειώνει στα 5,3 ευρώ την τιμή στόχο η Εθνική ΑΧΕ.

Alpha: Οι συναλλαγές τόνωσαν το Q1, λένε οι ΑΧΕ
Καλύτερα των προσδοκιών βρήκαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Alpha Bank, γεγονός που κυρίως πιστώνουν στην αύξηση των εσόδων από συναλλαγές.

Στα 5,3 ευρώ από 6 προηγουμένως μειώνει την τιμή στόχο η Εθνική Χρηματιστηριακή που χαρακτηρίζει μικτά τα αποτελέσματα και διατηρεί τη σύσταση Outperform. Η αποτίμηση της τράπεζας έχει καταστεί ξανά ελκυστική επισημαίνεται στο πρωινό report της χρηματιστηριακής- ειδικά μετά την πρόσφατη υποχώρηση. Αναμένεται θετική αντίδραση, καθώς ο όμιλος κατάφερε να παραμείνει κερδοφόρος παρά το δυσχερές περιβάλλον, λέει και προσθέτει ότι η στρατηγική απομόχλευσης της διοίκησης θα επηρεάσει αρνητικά τα έσοδα του 2011. 

Καλύτερα από τις προβλέψεις της και από τις συγκλίνουσες προβλέψεις ήταν τα αποτελέσματα της Alpha Bank, λέει η Euroxx, η οποία αποδίδει την εξέλιξη στα αυξημένα έσοδα από συναλλαγές. Ακόμη, αναφέρεται στην πτωτική πορεία των δανείων του ομίλου και στην αδύναμη συγκέντρωση καταθέσεων και παραγωγή ρευστού. Στα θετικά η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια δεν αυξήθηκαν σε τριμηνιαία βάση για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, το κόστος παρέμεινε υπό έλεγχο και οι κεφαλαιακοί δείκτες έμειναν στο πάνω όριο της αγοράς.

Συνολικά, τα αποτελέσματα ήταν κοντά στις προσδοκίες. Η επιδείνωση της ποιότητας του ενεργητικού ήταν σύμφωνη με ό,τι περιμέναμε, αναφέρει η Proton Bank, ενώ υπογραμμίζει ότι ο σχηματισμός προβλέψεων ήταν σχετικά χαμηλός σε σχέση με το όλο περιβάλλον. Η απομόχλευση ήταν η ευρύτερη των τελευταίων τριμήνων, και κατά τη χρηματιστηριακή αντανακλά την βούληση της διοίκησης να προσαρμοστεί στα μεταβαλλόμενα λειτουργικά δεδομένα.

Ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα της Alpha Bank επισημαίνει η Eurobank Securities, η οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι τα έσοδα από προμήθειες και αμοιβές ήταν αδύναμα λόγω της αναιμικής δραστηριότητας, ενώ ο περιορισμός του κόστους κατάφερε μόνο μερικά να αντισταθμίσει αυτή την απώλεια εσόδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v