ΟΛΠ: Νέο ξεκίνημα βλέπει η Alpha

Τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει στην μετοχή του ΟΛΠ η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, σημειώνει σε έκθεση της με ημερομηνία 24 Μαϊου η Alpha Finance, στην οποία χαρακτηρίζει αναμενόμενα τα αποτελέσμα του Q1.

ΟΛΠ: Νέο ξεκίνημα βλέπει η Alpha
Αναμενόμενα χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου του ΟΛΠ η Alpha Finance, σε έκθεση της με ημερομηνία 24 Μαϊου στην οποία σημειώνει τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει στην μετοχή του ΟΛΠ η  ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Αναλυτικά, η χρηματιστηριακή αναφέρει στην έκθεση της ότι το λιμάνι του Πειραία θα ιδιωτικοποιηθεί σε τρείς διαδοχικές φάσεις. Στην πρώτη, το ελληνικό κράτος θα πουλήσει μέρος του ποσοστού που διαθέτει μέσω του χρηματιστηρίου Αθηνών. Στην δεύτερη, θα συγχωνεύσει τον ΟΛΠ με τα υπόλοιπα λιμάνια της Αττικής και στην τρίτη θα αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή για το νέο όμιλο.

Η Alpha Finance υπογραμμίζει ότι οι αλλαγές αυτές είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που αναμένονταν.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα α' τριμήνου που ανακοίνωσε ο ΟΛΠ , η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι ήταν σε συμφωνία με τις προβλέψεις της.

Ανακοινώθηκαν ζημίες 2,9 εκατ. ευρώ έναντι 1,7 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ενώ οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 33% στα 22,7 εκατ. ευρώ και τα EBITDA υποχώρησαν 83% στα 1,1 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v