Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nomura: Βλέπει επέκταση του "πακέτου" για Ελλάδα

Τα αποτελέσματα Q1 των ελληνικών τραπεζών είναι πιθανό να τονίσουν τις σκληρές οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, σύμφωνα με τη Nomura, που αναμένει επέκταση του τρέχοντος πακέτου στήριξης, με ανταλλάγματα

Nomura: Βλέπει επέκταση του πακέτου για Ελλάδα
Τα αποτελέσματα που ανακοινώνουν για το α’ τρίμηνο οι ελληνικές τράπεζες είναι πιθανό να τονίσουν τις σκληρές οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, αναφέρει σε έκθεσή της (20/5) για τις ελληνικές τράπεζες η Nomura.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά πως θα συνεχιστεί η επιδείνωση της ποιότητας των assets των τραπεζών, ενώ η ορατότητα ως προς το πότε θα υπάρξει κορύφωση των επισφαλειών παραμένει περιορισμένη. Παράλληλα, αναμένει ότι θα συνεχιστεί η εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.

Σε ότι αφορά το ελληνικό χρέος, ο διεθνής οίκος σημειώνει πως αν και η αγορά ομολόγων προεξοφλεί «κούρεμα» στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, η Nomura θεωρεί πως το τρέχον πακέτο στήριξης θα επεκταθεί, σε αντάλλαγμα όμως για μέτρα που θα περιλαμβάνουν είτε εγγυήσεις για τα νέα δάνεια και εθελοντικές παρατάσεις στις λήξεις των ομολόγων, ή ενθάρρυνση των ΔΕΚΟ να μετακυλίσουν το βραχυπρόθεσμο χρέος τους.

Η Nomura παραμένει underweight για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ενώ προχώρησε και σε μείωση των τιμών-στόχων για την Εθνική Τράπεζα (στα 8,6 ευρώ ανά μετοχή από 9 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση “neutral”), την Alpha Bank (στα 5,6 ευρώ από 6,1 ευρώ με σύσταση “buy”), την Eurobank (στα 5,3 ευρώ από 6 ευρώ με σύσταση “neutral”) και την Τράπεζα Πειραιώς (στα 1,5 ευρώ από 3,6 ευρώ με σύσταση “reduce”).


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v