Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Aναμένεται πτώση 57% στα κέρδη Q1

Υποχώρηση κατά 57% θα εμφανίζουν τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ το Q1, λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης ρεύματος και του υψηλότερου κόστους των καυσίμων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επτά αναλυτών.

ΔΕΗ: Aναμένεται πτώση 57% στα κέρδη Q1
Πτώση της τάξεως του 57% θα εμφανίζουν τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης ρεύματος και του υψηλότερου κόστους των καυσίμων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επτά αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν αναλυτές της Citigroup, της Deutsche Bank, της HSBC Pantelakis, της IBG, της National Securities, της Piraeus Securities και της Proton Securities.

Τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ αναμένεται να διαμορφωθούν στα 109,9 εκατ. ευρώ και τα κόστη για φυσικό αέριο και καύσιμα εκτιμάται ότι θα έχουν αυξηθεί λόγω της ανόδου των τιμών της ενέργειας διεθνώς. Επιπλέον, η κατανάλωση ρεύματος μειώνεται, ενώ οι ανταγωνιστές μειώνουν το μερίδιο αγοράς της Επιχείρησης.

Τα EBITDA υπολογίζεται ότι θα υποχωρήσουν στα 349,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις προβλέπεται να καταγράψουν πτώση 7,3%, στο 1,38 δισ. ευρώ.

Οι αναλυτές, πάντως, σημειώνουν πως οι λεπτομέρειες αναφορικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για μείωση του ποσοστού που κατέχει στη ΔΕΗ είναι πιο σημαντικά από τις επιχειρηματικές της επιδόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα της ΔΕΗ θα ανακοινωθούν στις 26 Μαΐου, πριν από την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v