Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ:Καλύτερo των προβλέψεων το Q1, λένε αναλυτές

Αδύναμα αλλά καλύτερα σε γενικές γραμμές των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με τους αναλυτές. Επενδυτική ευκαιρία τα τρέχοντα επίπεδα, επισημαίνουν άλλοι.

ΟΠΑΠ:Καλύτερo των προβλέψεων το Q1, λένε αναλυτές
Αδύναμα αλλά καλύτερα σε γενικές γραμμές των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με μερικούς αναλυτές, ενώ για άλλους τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής είναι επενδυτική ευκαιρία. 

Αντίστοιχα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του Q1 η Merrill Lynch σε έκθεσή της για τον οργανισμό, όπου εκφράζει και την άποψη ότι ο ΟΠΑΠ θα είναι ο βασικός ωφελημένος από τις αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στον κλάδο του τζόγου. Εκτίμηση του οίκου είναι ότι αυτή η παράμετρος δεν έχει ακόμη αποτιμηθεί στην τιμή της μετοχής και ο ΟΠΑΠ θα είναι ο ηγέτης στην ελληνική αγορά τζόγου. Διατηρείται η τιμή-στόχος στα 18,5 ευρώ, με τη σύσταση "buy".

Αδύναμα, αλλά εντός των εκτιμήσεων, χαρακτηρίζει η Εθνική ΑΧΕ τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, επισημαίνοντας ότι αυτά επιβαρύνθηκαν από τον περιορισμό των δαπανών των παικτών, από τις απεργίες των πρακτόρων και από τον on line ανταγωνισμό. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση "outperform".

Αδύναμα και κατώτερα των εκτιμήσεων στα έσοδα ήταν τα αποτελέσματα, σημειώνει η Marfin Analysis, η οποία επισημαίνει ότι σε επίπεδο EBITDA και καθαρών κερδών οι επιδόσεις του ΟΠΑΠ ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Με την πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων, η χρηματιστηριακή φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε μείωση των εκτιμήσεών της για τα έσοδα και τα EBITDA του 2011 κατά 3% για κάθε ένα από τα μεγέθη.

Η Alpha Finance τονίζει πως η αποτίμηση του ΟΠΑΠ είναι ελκυστική και ότι τα τρέχοντα επίπεδα μπορεί να αποτελέσουν πολύ καλό σημείο εισόδου στον τίτλο. Από την πλευρά της, η Eurobank Securities επισημαίνει πως τα αποτελέσματα του οργανισμού δεν παρουσιάζουν εκπλήξεις.

Αδύναμα ήταν τα αποτελέσματα του Q1 του ΟΠΑΠ, αναφέρει η Euroxx, αν και τονίζει πως ήταν αντίστοιχα των προβλέψεών της και των συγκλινουσών εκτιμήσεων. Η μειωμένη επίδοση του οργανισμού σε σχέση με την περυσινή αποδίδεται από τη χρηματιστηριακή στη συρρίκνωση των καταναλωτικών δαπανών και στις περισσότερες ώρες εργασίας το α΄ τρίμηνο του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v