Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: "Κόβει" τις τιμές για 6 τράπεζες

Ο θόρυβος γύρω από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα υποχωρήσει, εκτιμά η UBS σε έκθεσή της (24/5) για τις ελληνικές τράπεζες, στην οποία μειώνει τις τιμές-στόχους για έξι.

UBS: Κόβει τις τιμές για 6 τράπεζες
Ο θόρυβος γύρω από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα υποχωρήσει, εκτιμά η UBS σε έκθεσή της (24/5) για τις ελληνικές τράπεζες, στην οποία μειώνει τις τιμές-στόχους για έξι καθώς εισάγει στις εκτιμήσεις της την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους κάποια στιγμή μελλοντικά (μετά το 2013).

Σύμφωνα με τη UBS, παρά το ταραχώδες περιβάλλον, οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να διατηρηθούν οριακά κερδοφόρες και αυτό το χαρακτηρίζει επίτευγμα.

Ο διεθνής οίκος θεωρεί πως ο θόρυβος γύρω από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα κοπάσει και το κλίμα θα βελτιωθεί, καθώς είναι κυρίως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών. Αν και είναι δύσκολο να υπάρξει βεβαιότητα, το πιθανότερο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη UBS, θα είναι η χορήγηση περαιτέρω βοήθειας ύψους 60 - 400 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ενώ η όποιας μορφής αναδιάρθρωση θα πρέπει να περιμένει, λόγω του σημαντικού κινδύνου μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τη UBS, το λιγότερο ευνοϊκό αποτέλεσμα θα ήταν ξεκάθαρα η εφαρμογή haircut. Αναδιάρθρωση χρέους, προσαρμογές στο κουπόνι και επαναγορές ομολόγων θα ήταν λιγότερο επιβαρυντικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, κατά τη UBS η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει haircut 40% επί των ελληνικών ομολόγων το 2013.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές-στόχους των έξι τραπεζών, προχωρά σε μείωση της τιμής για την ΑΤΕ στο 0,25 ευρώ από 0,5 ευρώ, της Alpha Bank στα 4,5 ευρώ από 6,2 ευρώ, της Eurobank στα 3,8 ευρώ από 5,7 ευρώ, της ΜΡΒ στο 0,8 ευρώ από 1,3 ευρώ, της Εθνικής στα 6,2 ευρώ από 8,8 ευρώ και της Πειραιώς στο 0,8 ευρώ από 1,6 ευρώ. Δίνει συστάσεις "sell" για την Αγροτική και την Πειραιώς, "neutral" για τη Eurobank και την ΜΡΒ και "buy" για την Εθνική και την Alpha Bank.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v