Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CFS: Στο τελευταίο τρίμηνο η βελτίωση στο Χ.Α.

Στο τελευταίο τρίμηνο του έτους εκτιμά η CFS ΑΧΕΠΕΥ πως θα βελτιωθεί το κλίμα στη Σοφοκλέους, ως αποτέλεσμα της προεξόφλησης των καλών αποτελεσμάτων των τραπεζών, αλλά και των εταιριών που απαρτίζουν τον Γενικό Δείκτη.

CFS: Στο τελευταίο τρίμηνο η βελτίωση στο Χ.Α.
Στο τελευταίο τρίμηνο εκτιμά η CFS ΑΧΕΠΕΥ πως θα βελτιωθεί το κλίμα που επικρατεί στη Σοφοκλέους.

H CFS εκτιμά πως η βελτίωση του κλίματος θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της προεξόφλησης των καλών αποτελεσμάτων των τραπεζών, αλλά και των εταιριών που απαρτίζουν τον Γενικό Δείκτη.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως συνιστά αγορές τραπεζικών τίτλων, αλλά και μετοχών όπως είναι του ΟΤΕ και της Cosmote, καθώς και επιλεκτικές τοποθετήσεις στις μετοχές των Hyatt, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Ηρακλή, Γερμανού, Intralot, Folli Follie. Coca – Cola Τρία Έψιλον και Chipita.

Παράλληλα, ξεχωρίζει μετοχές του λιανικού και του χονδρικού εμπορίου όπως είναι οι Jumbo, Notos Com, Γρ. Σαράντης, ενώ αναφέρεται και στις μετοχές της ΕΧΑΕ και των ΚΑΕ.

Συμπληρώνει επίσης πως αναμένει ανάκαμψη επιλεγμένων μετοχών της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης οι οποίες διαπραγματεύονται χαμηλότερα από τη λογιστική τους αξία, στο πλαίσιο της απαξίωσης της πλειονότητας των μετοχών της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Ωστόσο, η CFS εκτιμά πως η άνοδος του Γενικού Δείκτη θα προέλθει κυρίως από τις προαναφερθείσες δεικτοβαρείς μετοχές και γι’ αυτόν το λόγο συνιστά τοποθετήσεις σε αυτές.

Συμπληρώνει, όμως, πως παραμένει επιφυλακτική όσον αφορά στον κατασκευαστικό κλάδο και ως εκ τούτου συνιστά ρευστοποιήσεις, λόγω των δυσμενών εξελίξεων στα χρηματοοικονομικά στοιχεία της πλειονότητας των εταιριών του κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v