Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ:Υπερδιπλασιασμό κερδών προβλέπουν αναλυτές

Στα 99,7 εκατ. ευρώ υπολογίζει τα κέρδη α΄ τριμήνου των ΕΛΠΕ ομάδα αναλυτών που συμμετείχε σε δημοσκόπηση του Reuters. Αφαιρουμένων των συναλλαγματικών επιπτώσεων στα αποθέματα, οι αναλυτές προβλέπουν κέρδη 35,1 εκατ. ευρώ.

ΕΛΠΕ:Υπερδιπλασιασμό κερδών προβλέπουν αναλυτές
Στα 99,7 εκατ. ευρώ υπολογίζει τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου των Ελληνικών Πετρελαίων ομάδα αναλυτών που συμμετείχε σε δημοσκόπηση του Reuters.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές αναμένουν καθαρά κέρδη 99,7 εκατ. ευρώ έναντι 43 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και EBITDA 150,6 εκατ. ευρώ έναντι 150 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Reuters, oι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη της εταιρίας υποβοηθούνται από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου που αυξάνουν την αξία των αποθεμάτων.

Ωστόσο, αφαιρουμένων των συναλλαγματικών επιπτώσεων στα αποθέματα, οι αναλυτές προβλέπουν καθαρά κέρδη 35,1 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 18% σε ετήσια βάση, και EBITDA 70,7 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 43%.

Η πτώση στα κέρδη της εταιρίας οφείλεται σύμφωνα με τους αναλυτές στα χαμηλότερα περιθώρια διύλισης και στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας που πλήττει την εγχώρια ζήτηση.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια λειτουργούν σε δέκα χώρες στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των κερδών προέρχεται από την ελληνική αγορά, στην οποία η κατανάλωση έχει πληγεί από την αύξηση των φόρων στα καύσιμα.

Στη δημοσκόπηση του Reuters συμμετείχαν η Alpha Finance, η ATE Securities, η Bank of America - Merill Lynch, η Deutsche Bank, η Euroxx Securities, η IBG, η Jeffries, η National Securities και η Proton Bank.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια θα ανακοινώσουν αποτελέσματα σήμερα Παρασκευή, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v