Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Πολύ θετικοί οι αναλυτές για Q1

Στην πολύ καλή επίδοση της Μέτκα για ένα ακόμη τρίμηνο αναφέρονται οι αναλυτές, αποδίδοντας κυρίως εκεί την εξαιρετική εικόνα του ομίλου Μυτιληναίου, όπως εμφανίστηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

Μυτιληναίος: Πολύ θετικοί οι αναλυτές για Q1
Στην πολύ καλή επίδοση της Μέτκα για ένα ακόμη τρίμηνο αναφέρονται οι αναλυτές, αποδίδοντας κυρίως εκεί την εξαιρετική εικόνα του ομίλου Μυτιληναίου, όπως εμφανίστηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2011.  

Ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων (των δικών της και της αγοράς) χαρακτηρίζει η Εθνική ΑΧΕ τα αποτελέσματα του ομίλου Μυτιληναίου, ενώ θετικά αξιολογούνται και οι επιδόσεις της Μέτκα.

Η Εθνική ΑΧΕ, σε ξεχωριστό της report με ημερομηνία 19 Μαΐου, αποδίδει την άνοδο των πωλήσεων του ομίλου στη διεύρυνση των πωλήσεων της Μέτκα και στις αυξημένες εξαγωγές της Αλουμίνιον. Όπως αναφέρει, η εξέλιξη των έργων που έχει αναλάβει η ΜΕΤΚΑ είναι ομαλή, οι τιμές της Αλουμίνιον παραμένου ψηλά και το δολάριο έχει ισχυροποιηθεί τελευταία έναντι του ευρώ.

Εκτίμηση της Εθνικής ΑΧΕ είναι ότι τα παρόντα επίπεδα της μετοχής της Μέτκα είναι ελκυστική ευκαιρία εισόδου του τίτλου, δεδομένου και του ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στο έργο στη Συρία. Η τιμή-στόχος διατηρείται στα 7,7 ευρώ για τον Μυτιληναίο και στα 14,7 ευρώ για τη Μέτκα, ενώ η σύσταση και για τους δύο τίτλους είναι "outperform".   

Από την πλευρά της, η Eurobank Securities χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος σε γενικές γραμμές αναμενόμενα. Η ανάπτυξη, κατά τη χρηματιστηριακή, θα πρέπει να αποδοθεί στην αύξηση των όγκων που παρουσίασε η Αλουμίνιον και στην εκτέλεση των συμβολαίων κατασκευής μονάδων ενέργειας. H Eurobank Securities αναμένει να υπάρξουν θεσμικές εξελίξεις μεσοπρόθεσμα και να επηρεάσουν ως καταλύτες τις μετοχές.

Και η HSBC δηλώνει ικανοποιημένη από τις επιδόσεις της Μέτκα και της Μυτιληναίος. Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρεται στην εκτίμησή της ότι η κερδοφορία του ομίλου θα βελτιωθεί περισσότερο στο υπόλοιπο του 2011 με οδηγό τη Μέτκα, τα μέταλλα και τις δραστηριότητες στην ενέργεια.

Ισχυρά κέρδη, που ξεπέρασαν σημαντικά τις προβλέψεις σε ό,τι αφορά τη λειτουργική κερδοφορία, διαπιστώνει η Euroxx Securities, υπογραμμίζοντας την ισχυρή επίδοση της δραστηριότητας κατασκευής μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας και τη συνεχιζόμενη βελτίωση στην αγορά του Αλουμινίου. Αντίστοιχα θετική είναι η άποψη της χρηματιστηριακής και για το τρίμηνο της Μέτκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v