Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Στα €5,60 μειώνει την τιμή-στόχο η Marfin

Στα 5,60 από 6 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο της μετοχής της ΕΧΑΕ η Μarfin Analysis, σε έκθεση της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας στην οποία διατηρεί την σύσταση σε “accumulate”.

ΕΧΑΕ: Στα €5,60 μειώνει την τιμή-στόχο η Marfin
Στα 5,60 από 6 ευρώ πριν, μειώνει την τιμή-στόχο της μετοχής της ΕΧΑΕ η Μarfin Analysis, σε έκθεση της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας στην οποία διατηρεί την σύσταση σε “accumulate”.

Αναλυτικά, η χρηματιστηριακή αναφέρει στην έκθεση της ότι αν δεν υπολογιστούν τα 2,4 εκατ. ευρώ από την απαίτηση του φόρου επί του Πόρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς , τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της εταιρείας ήταν τα αναμενόμενα.

Η Marfin Analysis υποστηρίζει ότι οι επενδυτές θα κρατήσουν στάση αναμονής για τις ελληνικές μετοχές, ωσότου υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία του προγράμματος διάσωσης και την βοήθεια από την Ε.Ε.

Η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι η στάση αυτή θα διατηρηθεί σε όλη τη διάρκεια του έτους και υπολογίζει μέση αξία συναλλαγών για το 2011 στα 110 εκατ. ευρώ και για το 2012 στα 140 εκατ. ευρώ.

Η Marfin Analysis αναφέρει ότι από τη στιγμή που τα έσοδα από τις συναλλαγές αντιπροσωπεύουν το 40% των συνολικών εσόδων, μειώνει κατά 4% τις προβλέψεις για τα έσοδα του 2011, στα 52,4 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τα κέρδη, η χρηματιστηριακή μειώνει τις προβλέψεις της για τα EBITDA του 2011 κατά 10,7% στα 30,6 εκατ. ευρώ και τα για τα καθαρά κέρδη 12,7 % στα 20,1 εκατ. ευρώ.

Στην συνεδρίαση της Τρίτης 17 Μαϊου η μετοχή της ΕΧΑΕ έκλεισε στα 5,02 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v