Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Μικρή κάμψη κερδών βλέπει η Euroxx Sec

Μικρή ετήσια μείωση της τάξης του 1,4% εκτιμά η Euroxx Sec. ότι θα εμφανίσουν τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Εθνικής και θα διαμορφωθούν στα 98,6 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένονται στα 1.027 εκ.

Εθνική: Μικρή κάμψη κερδών βλέπει η Euroxx Sec
Μικρή ετήσια μείωση της τάξης του 1,4% εκτιμά η Euroxx Securities ότι θα εμφανίσουν τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας και θα διαμορφωθούν στα 98,6 εκατ. ευρώ. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010, τα κέρδη της Eθνικής είχαν διαμορφωθεί στα 100 εκατ. ευρώ, από τα οποία είχε αφαιρεθεί ο «φόρος της κρίσης» ύψους 79,1 εκατ. ευρώ.

Η μείωση των κερδών από τρίμηνο σε τρίμηνο εκτιμάται στο 32,8%, επιβαρημένη από τις αυξημένες προβλέψεις και την αδυναμία στην παραγωγή εσόδων. Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένονται στα 1.027 εκ., ενώ τα λειτουργικά έξοδα εκτιμώντια από τη χρηματιστηριακή ως σχεδόν αμετάβλητα στα 619,7 εκατ.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του ομίλου αναμένεται να φτάσουν στο 9,1%, αφού παρατηρείται επιτάχυνση του ρυθμού σχηματισμού τους.

H Euroxx αναφέρει πως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Εθνικής, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 26 Μαΐου θα επανέλθει με μείωση της τιμής στόχου και των εκτιμήσεών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v