Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Στα 7 ευρώ η τιμή-στόχος από Π&Κ

Νέα τιμή-στόχο τα 7 ευρώ, από 6,7 ευρώ προηγούμενως, θέτει για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων η Π&Κ Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της (23/9), συνιστώντας ”underweight”. Παράληλλα, η ΑΧΕ θεωρεί θετικό καταλύτη για τη μετοχή των ΕΛΠΕ, την πλήρη ιδιωτικοποίηση της εταιρίας.

ΕΛΠΕ: Στα 7 ευρώ η τιμή-στόχος από Π&Κ
Νέα τιμή-στόχο τα 7 ευρώ, από 6,7 ευρώ προηγούμενως, θέτει για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων η Π&Κ Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της (23/9), συνιστώντας παράλληλα ”underweight”.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή αναθεωρεί υψηλότερα κατά 13% τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας για το 2004, λόγω των υψηλότερων περιθωρίων διύλισης.

Με βάση τις νέες εκτιμήσεις της Π&Κ, τα περιθώρια διύλισης για το τρέχον έτος θα διαμορφωθούν στα 5,3 δολάρια ανά βαρέλι, έναντι προγενέστερων προβλέψεων που έκαναν λόγο για 3,5 δολάρια ανά βαρέλι.

Η Π&Κ εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρίας για το 2004, με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, θα ανέλθουν στα 170,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 377,2 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή καταγράφει ως θετικές τις δηλώσεις της διοίκησης των ΕΛΠΕ αναφορικά με την επαναξέταση όλων των επενδύσεων εκτός Ελλάδος, ενώ θεωρεί κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση τη μείωση της κρατικής παρουσίας στην εταιρία, με την πώληση του 8,2%.

Μάλιστα υποστηρίζει πως η γρηγορότερη μετάβαση προς ένα καθεστώς πλήρους ιδιωτικοποίησης θα αποτελούσε πιθανώς ένα θετικό καταλύτη για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων.

Σημειώνεται ότι η τιμή των ΕΛΠΕ διαμορφώθηκε στα 6,74 ευρώ στη συνεδρίαση της 24ης Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v