Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλέτυπος: Τιμή-στόχος τα 3,18 ευρώ από Εγνατία

Σε σημαντική μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τηλέτυπος στα 3,18 ευρώ από τα 5,20 ευρώ προχώρησε η Εγνατία Finance ΑΧΕΠΕΥ σε συνέχεια της προς τα κάτω αναθεώρησης των προβλέψεών της, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση ”Hold”.

Τηλέτυπος: Τιμή-στόχος τα 3,18 ευρώ από Εγνατία
Σε σημαντική μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τηλέτυπος στα 3,18 ευρώ από τα 5,20 ευρώ προχώρησε η Εγνατία Finance ΑΧΕΠΕΥ σε συνέχεια της προς τα κάτω αναθεώρησης των προβλέψεών της, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της (24 Σεπτεμβρίου), διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση ”Hold”.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Τηλέτυπος στις 24 Σεπτεμβρίου έκλεισε στα 3,04 ευρώ.

Η Εγνατία Finance ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του έτους η Τηλέτυπος κατείχε ένα μέσο όρο στην τηλεοπτική διαφημιστική αγορά, ελέγχοντας το 27,7%, σημαντικά χαμηλότερα από τον Antenna και τις προβλέψεις της για μερίδιο αγοράς της τάξεως του 29%.

Επίσης, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως παρά την ”καλή” κατά 13% αύξηση στον τζίρο και στα EBITDA, τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας ενισχύθηκαν κατά μόλις 4% λόγω των υψηλότερων τόκων, οι οποίοι ήταν αποτέλεσμα του ομολογιακού δανείου που σύνηψε η εταιρία στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2004, ύψους 45 εκατ. ευρώ.

Συμπληρώνει, πάντως, πως ο αυξημένος ανταγωνισμός μεταξύ των τηλεοπτικών καναλιών και οι συντηρητικές προβλέψεις για αύξηση της τηλεοπτικής δαπάνης τα ερχόμενα δύο χρόνια αυξάνουν τις ανησυχίες της.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Εγνατία Finance ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της Τηλέτυπος στο διάστημα 2004-2006 ώστε να συμπεριλάβει το χαμηλότερο μερίδιο αγοράς, τις υψηλότερες εκπτώσεις προς πελάτες, τα υψηλότερα έξοδα για ξένες ταινίες, αλλά και τις υψηλότερες κεφαλαιουχικές δαπάνες στο πλαίσιο των ιδίων παραγωγών.

Αν και η Εγνατία διατηρεί τις προηγούμενες εκτιμήσεις της για τον κύκλο εργασιών της Τηλέτυπος στο διάστημα μεταξύ 2004-2006, περικόπτει σημαντικά τις προβλέψεις της για τα κέρδη κατά 40%.

Σε αυτό το πλαίσιο, η χρηματιστηριακή εξηγεί πως προβλέπει μέση ετήσια αύξηση 7% για τις πωλήσεις, 8% για τα EBITDA και 5,6% για τα καθαρά κέρδη της περιόδου 2003-2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v