Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΧΑ η 1η δημοπράτηση 10 εκατ. δικαιωμάτων CΟ2

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα ανατεθεί η δημοπράτηση -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- 10.000.000 δικαιωμάτων εκπομπής αερίων θερμοκηπίου. Για έσοδα της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ κάνουν λόγο οι πληροφορίες του Εuro2day.

Στο ΧΑ η 1η δημοπράτηση 10 εκατ. δικαιωμάτων CΟ2
Στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα ανατεθεί η δημοπράτηση -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- 10.000.000 δικαιωμάτων εκπομπής αερίων θερμοκηπίου.

Η υπουργός ΠΕΚΑ κ. Τίνα Μπιρμπίλη αποφάσισε τη διάθεση, εντός του 2011, των παραπάνω δικαιωμάτων και απευθύνθηκε στο Χ.Α. προκειμένου να ενημερωθεί εάν αυτό έχει τις προδιαγραφές να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο.

Στελέχη του Χ.Α. σχολίασαν στο Εuro2day πως έχουν ήδη ενημερώσει το υπουργείο για την επιθυμία τους να αναλάβουν την ως άνω δημοπράτηση, η οποία θα δώσει την ευκαιρία σε μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες -με τη ΔΕΗ πρώτη- να αγοράσουν δικαιώματα εκπομπής ρύπων από την Ελλάδα και όχι από αντίστοιχες αγορές του εξωτερικού, όπως συμβαίνει έως σήμερα.

Για έσοδα της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ κάνουν λόγο οι πληροφορίες του Εuro2day και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η ενημέρωση εταιριών αλλά και μελών του Χ.Α. για το νέο εγχείρημα του χρηματιστηρίου.

***Αναλυτικά η διαδικασία δημοπράτησης δικαιωμάτων εκπομπής αερίων θερμοκηπίου δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v