Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Κέρδη 60 εκατ. ευρώ προβλέπουν 12 αναλυτές

Πτώση 9% στο α΄ τρίμηνο του 2011 προβλέπουν ότι θα καταγράψουν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ 12 αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Τι αναμένουν για Ρουμανία, έκτακτες χρεώσεις.

ΟΤΕ: Κέρδη 60 εκατ. ευρώ προβλέπουν 12 αναλυτές
Τα 59,9 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 9% σε ετήσια βάση, προβλέπουν ότι θα φτάσουν στο α΄ τρίμηνο του 2011 τα κέρδη του ΟΤΕ 12 αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το α΄ τρίμηνο εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 59,9 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 432,7 εκατ. ευρώ και τα έσοδα στο 1,268 δισ. ευρώ.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, οι δύο μεγαλύτερες αγορές του ΟΤΕ, η Ελλάδα και η Ρουμανία, βρίσκονται σε προγράμματα επιτήρησης του ΔΝΤ, τα οποία επιβάλλουν αυστηρή λιτότητα και πλήττουν την κατανάλωση υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας.

Επίσης, οι αναλυτές σημειώνουν ότι στην Ελλάδα ο ΟΤΕ έχει να αντιμετωπίσει τη "σφιχτή" νομοθεσία, που καθιστά ευκολότερη τη μείωση τιμών από τον ανταγωνισμό.

"Αναμένουμε διψήφια πτώση εσόδων σε όλους τους τομείς", ανέφερε ο αναλυτής της Morgan Stanley κ. Luis Porta.

Oι αναλυτές αναμένουν ακόμα ότι ο ΟΤΕ θα επιβαρυνθεί με έκτακτες χρεώσεις σε σχέση με την περικοπή θέσεων εργασίας που ανακοίνωσε στην Ελλάδα και στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι πωλήσεις του α΄ τριμήνου θα διαμορφωθούν στο 1,27 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 10%.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν οι Alpha Finance, Barclays, BofA/Merrill Lynch, Citigroup, Deutsche Bank, Eurobank Securities, Εuroxx Securities, IBG, Morgan Stanley, National Securities, Piraeus Securities και Proton Securities.

Ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου στις 6 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v