Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετική για κατασκευές η μείωση διοδίων λένε

Ωφελημένες εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα είναι οι κατασκευαστικές εταιρίες αλλά και οι τράπεζες από τις χθεσινές κυβερνητικές ανακοινώσεις για μείωση των διοδίων. Προβλέπουν αύξηση κίνησης και επανέναρξη χρηματοδότησης.

ΑΧΕ: Θετική για κατασκευές η μείωση διοδίων λένε
Ωφελημένες εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα είναι οι κατασκευαστικές εταιρίες αλλά και οι τράπεζες από τις χθεσινές κυβερνητικές προτάσεις για μείωση των διοδίων.  

Θετική για τις κατασκευαστικές εταιρίες αλλά κυρίως για τις τράπεζες επισημαίνει η Eurobank Securities ότι είναι η εξαγγελία της Κυβέρνησης για τριετή μείωση των διοδίων.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή θα ωφελήσει βραχυπρόθεσμα και τους όγκους της κίνησης. Εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι ότι με τον τρόπο αυτό θα επιτραπεί στις κατασκευαστικές να αποκτήσουν ξανά momentum.

Ως θετική εκτίμηση για τον κλάδο αναφέρει τις χθεσινές ανακοινώσεις η Euroxx Securities, καθώς όπως λέει, θα δοθεί κίνητρο στις δανείστριες τράπεζες να δώσουν την απαραίτητη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των έργων, ενώ η μείωση των τιμών θα αυξήσει την κίνηση.

Η Marfin Analysis επισημαίνει ότι οι κατασκευάστριες εταιρίες δεν θα πληγούν από τη μείωση των διοδίων, καθώς αυτή θα συνοδεύεται και από παράταση των χρονικών περιόδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v