Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανός: Υψώνει τον πήχη η Alpha Finance

Στα 25,9 ευρώ από τα 25,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Γερμανός η Alpha Finance σε σημερινή της έκθεση, ενώ διατηρεί τη σύσταση Outperform. Η νέα τιμή στόχος συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 33% για τη μετοχή από τα τρέχοντα επίπεδα.

Γερμανός: Υψώνει τον πήχη η Alpha Finance
Στα 25,9 ευρώ από τα 25,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Γερμανός η Alpha Finance σε έκθεσή της, ενώ διατηρεί τη σύσταση Outperform.

Στην έκθεση της Alpha Finance, με ημερομηνία 21/09, τονίζεται ότι το outlook της εταιρίας παραμένει ”δυνατό”, ενώ χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Γερμανός ανάλογα των εκτιμήσεών της.

Η Alpha Finance μεταβάλλει τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της Γερμανός το 2004 και το 2005, με βάση την αναθεώρηση των προβλέψεων της για τα ΚΑΕ, αλλά και τις νέες δραστηριότητες της εταιρίας στο Ουζμπεκιστάν.

Παράλληλα η Alpha Finance ”διαχωρίζει” τις εγχώριες δραστηριότητες της Γερμανός (εξαιρουμένων των ΚΑΕ) η χρηματιστηριακή αξία των οποίων, με βάση την DCF ανάλυση, αποτιμάται στα 758 εκατ. ευρώ ή 18,9 ευρώ ανά μετοχή. Η συμμετοχή στα ΚΑΕ, με βάση πάντοτε την DCF ανάλυση, ανέρχεται στα 4,5 ευρώ ανά μετοχή.

Με βάση τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής εταιρίας οι ”αλλοδαπές” δραστηριότητες της Γερμανός θα συμβάλλουν κατά 30% στα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου το 2005.

Εξάλλου, για το τρέχον έτος η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα ενοποιημένα έσοδα θα ανέλθουν στα 799 εκατ. ευρώ, ενώ για τα καθαρά κέρδη εκτιμά πως θα διαμορφωθούν στα 54 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη ανά μετοχή, αναφέρει η Alpha Finance, αναμένεται να αγγίξουν τα 1,34 ευρώ ανά μετοχή το 2004.

Για το 2005 η χρηματιστηριακή αναθεωρεί υψηλότερα κατά 4% τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας, εκτιμώντας ότι θα διαμορφωθούν στα 1,59 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v