Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από ευρωαγορές η τάση, εκτιμούν οι ΑΧΕ

Οι ευρωπαϊκές αγορές εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα αποτελέσουν κύριο διαμορφωτή της τάσης της Σοφοκλέους, ελλείψει σημαντικών εγχώριων επιχειρηματικών ειδήσεων, ενώ μερίδα αναλυτών σημειώνει πως η πιθανότητα πτωτικής κίνησης του Δείκτη είναι περιορισμένη. Η υψηλή κεφαλαιοποίηση στο επίκεντρο.

Από ευρωαγορές η τάση, εκτιμούν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών και η εισροή κεφαλαίων από θεσμικούς επενδυτές εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως αναμένεται να αποτελέσουν ουσιαστικούς παράγοντες στη διαμόρφωση της τάσης στη Σοφοκλέους.

Προσεκτικό άνοιγμα προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis, που εκτιμά ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών θα εστιαστεί στις ευρωπαϊκές αγορές. Συμπληρώνει, ωστόσο, πως η πιθανότητα πτωτικών τάσεων παραμένει περιορισμένη.

Επίσης, η Marfin Analysis σημειώνει πως η μετοχή της Eurobank ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο για rebound.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis επισημαίνει πως η μετοχή της Eurobank έχει υποχωρήσει κατά 1% σε εβδομαδιαία βάση, χωρίς να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος, με τον κλάδο να καταγράφει κέρδη 1,8%.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η υποαπόδοση της μετοχής της Eurobank δεν δικαιολογείται, δεδομένων των ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών της τράπεζας.

Ανάλογη εικόνα με της Παρασκευής εκτιμά η Eurobank Securities πως θα παρουσιάσει η σημερινή συνεδρίαση, ενώ η χρηματιστηριακή αναφέρεται παράλληλα και στη θετική ψυχολογία που υπάρχει σε διεθνές επίπεδο.

Συμπληρώνει δε, πως οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης αναμένεται να παραμείνουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities αναφέρει πως το αγοραστικό ενδιαφέρον σε τηλεπικοινωνίες και σε τράπεζες ενδέχεται να συνεχιστεί, ενώ συμπληρώνει πως ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της χρηματιστηριακής Εγνατία, που αναφέρει πως δεδομένου ότι δεν υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις που θα μπορούσαν να προσδώσουν κίνητρο στην αγορά, δεν προβλέπει σημαντική διαφοροποίηση στην ευρύτερη ψυχολογία.

Η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως οι ευρωπαϊκές αγορές θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τάσης στη Σοφοκλέους.

Με ήπιες μεταβολές εκτιμά η Eurocorp πως θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου την Παρασκευή, γεγονός το οποίο και ενδέχεται να ασκήσει πιέσεις στις τιμές των μετοχών των αεροπορικών εταιριών.

Ως ιδιαίτερης σπουδαιότητας για τις επόμενες συνεδριάσεις και όσον αφορά στην περαιτέρω ανοδική πορεία του Γενικού Δείκτη κρίνει η Omega Bank στο εβδομαδιαίο της report (με ημερομηνία 17/9) πως είναι η διατήρηση των 2.230 μονάδων που – όπως επισημαίνει – ορίζουν την πρώτη βραχυπρόθεσμη περιοχή στήριξης.

Η Omega Bank συμπληρώνει πως η διατήρηση των 2.300 μονάδων σε συνδυασμό με την αύξηση του όγκου των συναλλαγών θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την βιωσιμότητα της πλαγιο-ανοδικής κίνησης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τι έγινε την Παρασκευή 17/9: Με άνοδο 0,48% και ικανοποιητικούς όγκους συναλλαγών έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης σύμφωνα με τη Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως η μετοχή της Alpha Bank ξεχώρισε καταγράφοντας κέρδη σχεδόν 2,5%, ενώ και η μετοχή του ΟΤΕ υπεραπέδωσε.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v