Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Ενδεχόμενη μεταβλητότητα λόγω λήξης παραγώγων

Στη λήξη των παραγώγων σήμερα επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους οι ΑΧΕ, καθώς εκτιμούν πως ενδέχεται να δημιουργήσει μεταβλητότητα στην αγορά, ενώ συμπληρώνουν πως η αγορά αναμένεται να συνεχίσει να κινείται με τάσεις συσσώρευσης.

ΑΧΕ: Ενδεχόμενη μεταβλητότητα λόγω λήξης παραγώγων
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στα futures και στα options που λήγουν σήμερα αναφέρεται η Marfin Analysis.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή, επικαλούμενη σχετικό δημοσίευμα του Τύπου για επικείμενη συμφωνία του ΟΤΕ με την κυβέρνηση της Σερβίας, επισημαίνει πως τα νέα είναι θετικά, καθώς ενδέχεται να σηματοδοτήσουν την αρχή της διευθέτησης όλων των εκκρεμών ζητημάτων σχετικά με τις διεθνείς επενδύσεις του ΟΤΕ.

Εξάλλου, και η Eurobank Securities αναφέρεται στη λήξη των futures και των options σήμερα, καθώς όπως επισημαίνει ενδέχεται να δημιουργήσουν μεταβλητότητα στην αγορά και δη προς το τέλος της συνεδρίασης.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως δεν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος για αναστροφή της ψυχολογίας σήμερα και ως εκ τούτου προβλέπει ότι η Σοφοκλέους θα κινηθεί με τάσεις σταθεροποιήσεις.

Συμπληρώνει όμως πως η λήξη σήμερα των παραγώγων ίσως να δημιουργήσει μεταβλητότητα στην αγορά, ενώ επισημαίνει πως ενδέχεται να συνεχιστεί το αγοραστικό ενδιαφέρον σε επιλεγμένους τίτλους της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, στο πλαίσιο της αποτίμησής τους, το οποίο όμως δεν θα είναι αρκετό για να οδηγήσει την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,45%, με τον όγκο των συναλλαγών να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως η μετοχή του ΟΤΕ σημείωσε πτώση 1,26%, με μικρό όγκο συναλλαγών, ύστερα από δύο μέρες ανοδικής τάσης.

Οι αγορές των ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στα καλύτερα του αναμενομένου νέα για τον πληθωρισμό συμπληρώνει η Marfin Analysis.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v