Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Οι συναλλαγές ώθησαν το Q4, λένε αναλυτές

Θετικοί για τα αποτελέσματα του έτους, αλλά ανήσυχοι για τις μακροοικονομικές εξελίξεις εμφανίζονται οι αναλυτές, σχολιάζοντας τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.Μείωση τιμής στόχου από UBS.  

ΕΤΕ: Οι συναλλαγές ώθησαν το Q4, λένε αναλυτές
Θετικοί για τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου, αλλά ανήσυχοι για τις μακροοικονομικές εξελίξεις εμφανίζονται οι αναλυτές, σχολιάζοντας τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.  

Σε μείωση της τιμής στόχου στα 8,8 από τα 10,4 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η UBS σε έκθεσή της με ημερομηνία 24 Μαρτίου διατηρώντας τη σύσταση “buy”. Ο οίκος, παρά το ότι αναγνωρίζει πως τα μεγέθη της Εθνικής ήταν μεγαλύτερα των εκτιμήσεων, προχωρά στη μείωση της τιμής λόγω των εκτιμήσεών της για χαμηλότερους όγκους και αύξηση των επισφαλών δανείων.

Στα 8,5 από τα 11,4 ευρώ μειώνει η Eurobank Securities την τιμή στόχο για την Εθνική διατηρώντας τη σύσταση Buy, παρότι επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα ξάφνιασαν ευχάριστα λόγω των εσόδων από συναλλαγές. Η χρηματιστηριακή, μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη των ετών 2011 και 2012 κατά 29% και 24%, αντίστοιχα. Η Eurobank Securities εξακολουθεί να εκτιμά την Εθνική ως επενδυτική πρόταση, προκρίνοντας το λειτουργικό περιθώριο, τα κεφαλαιακά επίπεδα, τη ρευστότητα και τη Finansbank. Όπως αναφέρεται, η Εθνική παραμένει η προτίμηση της χρηματιστηριακής από τον τραπεζικό κλάδο.

Την «ουδέτερη» στάση της διατηρεί η Goldman Sachs, ενώ στην έκθεσή της με ημερομηνία 23 Μαρτίου αποδίδει τα ισχυρά αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας στα ισχυρά έσοδα από συναλλακτικές δραστηριότητες. Όπως επισημαίνει ο οίκος, με δεδομένο τον κίνδυνο του κρατικού χρέους που αντιμετωπίζει η τράπεζα, δεν βλέπει  παρά μόνο μικρό περιθώριο ανόδου της μετοχής.

Σε γενικές γραμμές αντίστοιχα με τις προσδοκίες της χαρακτηρίζει η Alpha Finance τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας. Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, με την εξαίρεση της θετικής έκπληξης που σημειώθηκε σε επίπεδο εσόδων από συναλλαγές, τα μεγέθη της Εθνικής επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις της για τις τάσεις σε ό,τι αφορά τον ισολογισμό, την επιβράδυνση της ανάπτυξης των εσόδων από τόκους, τις αδύναμες αμοιβές, τον περιορισμό του κόστους και την αύξηση των προβλέψεων. Επιπλέον αυτών, ο κίνδυνος από το κρατικό χρέος επισημαίνεται ως «υψηλός» κάτι το οποίο αποτελεί βάρος για την προοπτική επένδυσης στη μετοχή της Εθνικής.

Σχετικά υγιή χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας η Euroxx, συνυπολογίζοντας τις τρέχουσες αντίξοες συνθήκες της αγοράς, αλλά και αναφερόμενη σε μονοψήφια δανειακή ανάπτυξη, ανθεκτικά έσοδα από τόκους, επιβράδυνση των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τρίμηνο σε τρίμηνο, και μείωση του κόστους. Στα αρνητικά η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι οι προμήθειες ήταν πενιχρές, οι καταθέσεις του Q4 ήταν αδύναμες ως αποτέλεσμα των τάσεων της αγοράς. Η Euroxx διατηρεί τη σύσταση overweight και προαναγγέλλει αλλαγές στις εκτιμήσεις της και στην τιμή στόχο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v