Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Αύξηση τιμής από Citi και Εθνική ΑΧΕ

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τον ΟΠΑΠ στα 18 ευρώ ανά μετοχή, προχώρησαν οι Citi και η Εθνική ΑΧΕ, σε ξεχωριστές τους εκθέσεις, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση "buy" και "outperform", αντίστοιχα.

ΟΠΑΠ: Αύξηση τιμής από Citi και Εθνική ΑΧΕ
Θετικές προοπτικές εντοπίζουν για τον ΟΠΑΠ οι Citi και Εθνική ΑΧΕ, οι οποίες προχωρούν σε αναβάθμιση της τιμής στόχου για τη μετοχή της εταιρίας.   

Στα 18 ευρώ από 16,7 αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Citi σε έκθεσή της με ημερομηνία 18 Μαρτίου, ενώ διατηρεί τη σύσταση "buy". Ο οίκος κάνει λόγο για «φορτωμένο 2011» και πιθανολογεί ότι οι κυνοδρομίες είναι ίσως η σπουδαία είδηση.

Παρά την ελαφρά περικοπή των εκτιμήσεών του για τα έτη 2011 και 2012, ο οίκος προχωρά στην αναβάθμιση της τιμής στόχου για την μετοχή, λόγω του μοντέλου αποτίμησης. Όπως επισημαίνει ο οίκος, στο 2011 έχει προγραμματιστεί μια δέσμη εξελίξεων για τον Οργανισμό όπως διεθνής επέκταση, νέα παιχνίδια, νέος νόμος, νέα συστήματα και νέο ωράριο λειτουργίας.

Εξάλλου, σε αύξηση της τιμής-στόχου για τον ΟΠΑΠ στα 18 ευρώ ανά μετοχή, από τα 15 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της στις 23/3 η Εθνική ΑΧΕ, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση “outperform”.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η αύξηση της τιμής στόχου πραγματοποιείται κυρίως για να αντανακλάται η ευνοϊκή τροπολογία για την φορολογία καθώς και η εισαγωγή νέων βιντεοπαιχνιδιών.

Παρά την χαμηλότερη μερισματική πολιτική, η οποία είναι πιθανό να διατηρηθεί στο 85% των επιπέδων του 2010, η μεριματική απόδοση του 9,2% του ΟΠΑΠ παραμένει ελκυστική, ιδιαίτερα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό τομέα των τυχερών παιχνιδιών, σχολιάζει η Bank of America Merrill Lynch, η οποία διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση "buy". Ο διεθνής οίκος παράλληλα αυξάνει τις εκτιμήσεις του για τα EBITDA του 2011-2012, με τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή να αυξάνονται κατά 2% το 2011 και κατά 1% το 2012.

Η Euroxx Sec (23/3) αναφέρει από την πλευρά της ότι ο ΟΠΑΠ -όπως αναμένονταν- ανακοίνωσε το πιο αδύναμο τρίμηνό του το 2010, εν μέσω επιδεινούμενου οικονομικού περιβάλλοντος, απεργιών των πρακτόρων. Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως, παρά τις ισχυρές επιδόσεις της μετοχής, συνεχίζει να βρίσκει ελκυστική την αποτίμηση και την προοπτική ανάπτυξης και ως εκ τούτου επαναλαμβάνει τη σύσταση "overweigth".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v