Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά άμεσα η ωριαία διαπραγμάτευση μετοχών

Η Τροποποίηση του Κανονισμού του ΧΑ, όπως αυτή υιοθετήθηκε στη συνεδρίαση της 6ης/10, προβλέπει άμεση μεταφορά στην παραπάνω κατηγορία των εταιρειών που έχουν διασπορά μικρότερη του 10% για μεγάλο διάστημα.

Ξεκινά άμεσα η ωριαία διαπραγμάτευση μετοχών
Oι πρώτες εταιρείες που θα συνθέσουν την κατηγορία Ωριαίας Εβδομαδιαίας Διαπραγμάτευσης - από τις αρχές Απριλίου - είναι γεγονός.

Η Τροποποίηση του Κανονισμού του ΧΑ, όπως αυτή υιοθετήθηκε στη συνεδρίαση της 6ης Σεπτεμβρίου 2010, προβλέπει άμεση μεταφορά στην παραπάνω κατηγορία των εταιρειών που έχουν διασπορά μικρότερη του 10% για μεγάλο διάστημα και έλαβαν σχετική ειδοποίηση από το Χρηματιστήριο κατά την προηγούμενη αναθεώρηση( Οκτώβριος 2010).

Για τις εταιρείες αυτές δε θα ισχύσει το δεύτερο εξάμηνο προθεσμίας που προβλέπει η γενικότερη διάταξη του Κανονισμού αλλά θα μεταφερθούν σε καθεστώς διαπραγμάτευσης μίας ώρας την εβδομάδα από τις αρχές Απριλίου , εφόσον η διασπορά τους παραμένει σε επίπεδα χαμηλότερα του 10%.

Επιπλέον, για τις εταιρείες αυτές θα ισχύσουν αυξημένες χρεώσεις παραμονής στο ΧΑ, οι οποίες και θα διατηρηθούν παράλληλα με την παραμονή τους στην ανωτερω κατηγορία.

Πληροφορίες του Εuro2day αναφέρουν πως είναι αρκετές οι εταιρίες που θα συμπεριληφθούν άμεσα στη νέα - αυστηρή - κατηγορία διαπραγμάτευσης, η οποία δε θα συμπεριλάβει μόνο εταιρείες που βρίσκονται σε στάδιο δημόσιας προσφοράς για διαγραφή από το ΧΑ αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες όμως έχουν ιδιαίτερα χαμηλή διασπορά για διάστημα αρκετών μηνών.

Επίσης, πληροφορίες του «Ε» σημειώνουν πως αναμένονται 3 μεταφορές από τη Μεγάλη στη Μεσαία Κεφαλαιοποίηση ενώ αναμένεται η δημοσιοποίηση των οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2010 προκειμένου να υπάρξουν αποφάσεις για επικείμενες Επιτηρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v