Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Ικανοποιημένοι οι αναλυτές από έτος- Q4

Σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι αναλυτές από τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου και έτους που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ, ενώ επισημαίνουν ως ευνοϊκές τις αλλαγές στη φορολογία και τις πωλήσεις του KINO.

ΟΠΑΠ: Ικανοποιημένοι οι αναλυτές από έτος- Q4
Σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι αναλυτές από τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου και έτους που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ, ενώ επισημαίνουν ως ευνοϊκές τις αλλαγές στη φορολογία, τις πωλήσεις του KINO και τον περιορισμό του κόστους.

Καλύτερα των προσδοκιών της αγοράς χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ η Deutsche Bank σε flash note της με ημερομηνία 16 Μαρτίου, ενώ διατηρεί σύσταση “Buy” και τιμή στόχο τα 16,9 ευρώ.

Ο οίκος επισημαίνει ότι ο βασικός λόγος πίσω από την υπεραπόδοση ήταν οι καλύτερες του αναμενομένου πωλήσεις του KINO. Η Deutsche Bank εκτιμά ότι οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του οργανισμού του 2011 είναι πιθανό να αυξηθούν κατά 25% λόγω των αλλαγών στη φορολογία και στα προς διανομή κέρδη.

Υψηλότερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα μεγέθη και το μέρισμα η Merrill Lynch σε report της με ημερομηνία 17 Μαρτίου. Ο οίκος διατηρεί σύσταση buy με τιμή στόχο τα 18,5 ευρώ και θεωρεί ότι έχει την κατάλληλη θέση ώστε να γίνει ηγέτης στη νέα ελληνική αγορά του βιντεολόττο.

Τη σύσταση outperform διατηρεί η Εθνική ΑΧΕ (17/3) για τον Οργανισμό με τιμή στόχο τα 15 ευρώ, ενώ εκφράζει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε αύξηση της τιμής στόχου και των εκτιμήσεων λόγω κυρίως των ευνοϊκών ρυθμίσεων στη φορολογία μερισμάτων. Τα αποτελέσματα, αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ ήταν ανάλογα των εκτιμήσεών της.

Για "καλή αντιμετώπιση της εγχώριας ύφεσης" κάνει λόγο η HSBC αξιολογώντας τις επιδόσεις του ΟΠΑΠ, επισημαίνοντας την ανθεκτική δραστηριότητα που εμφανίζουν τα παιχνίδια του οργανισμού, αλλά και τον εντυπωσιακό περιορισμό του κόστους.   

Η μετοχή του ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης στα 15,8 ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v