Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αναβαθμίζει σύσταση σε ”equal weight” η Π&Κ

Σε αναθεώρηση της σύστασης για τη μετοχή του ΟΤΕ σε ”equal weight”, από ”underweight”, προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σε ανάλυσή της με τίτλο ”Ακόμη μια αναλαμπή αναδιάρθρωσης, κατά τη συνεχιζόμενη φθορά λόγω της σταθερής τηλεφωνίας”, διατηρώντας την τιμή-στόχο των 12 ευρώ.

ΟΤΕ: Αναβαθμίζει σύσταση σε ”equal weight” η Π&Κ
Σε αναθεώρηση της σύστασης για τη μετοχή του ΟΤΕ σε ”equal weight”, από ”underweight”, προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου και τίτλο ”Ακόμη μια αναλαμπή αναδιάρθρωσης, κατά τη συνεχιζόμενη φθορά λόγω της σταθερής τηλεφωνίας”, διατηρώντας την τιμή-στόχο των 12 ευρώ.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφερόμενη στα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου του ΟΤΕ τα χαρακτηρίζει ”μικτά”, αλλά ”αδύναμα”, καθώς κινήθηκαν ανάλογα των προβλέψεών της σε επίπεδο εσόδων, οριακά υψηλότερα όσον αφορά στα ΕΒΙΤDA και χαμηλότερα σε επίπεδο καθαρών κερδών.

Συμπληρώνει πάντως πως τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου παρουσιάζουν μια τάση σταθεροποίησης σε ορισμένους τομείς της τηλεπικοινωνιακής αγοράς.

Παράλληλα, αναφέρει πως στη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του έτους ο ΟΤΕ έχασε περίπου 2% από την αγορά της σταθερής τηλεφωνίας και ως εκ τούτου το μερίδιο αγοράς που ελέγχει υποχώρησε στο 85%.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι πιέσεις στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας ενδέχεται να συνεχιστούν και στο υπόλοιπο του 2004, ενώ επισημαίνει πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Οργανισμού εμπεριέχει ορισμένους κινδύνους (που σχετίζονται με το κόστος, τις διαπραγματεύσεις με σωματεία κ.τ.λ.).

Από την άλλη, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ τονίζει ότι τα ”αδύναμα” αποτελέσματα μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικό ”εργαλείο” για διαπραγματεύσεις όσον αφορά στην αναγκαιότητα για αναδιάρθρωση, συμπληρώνοντας πως ο ΟΤΕ έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει μία από τις τελευταίες υποθέσεις αναδιοργάνωσης μεταξύ των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v