Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πόρισμα του οίκου FTSE αναμένει η Σοφοκλέους

Το πόρισμά τους για το status της ελληνικής κεφαλαιαγοράς θα κοινοποιήσουν αυτή την εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Τρίτη, οι αξιωματούχοι του οργανισμού FTSE. Τα κριτήρια της απόφασης του Οργανισμού.

Το πόρισμα του οίκου FTSE αναμένει η Σοφοκλέους
Το πόρισμά τους για το status της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, δηλαδή το κατά πόσον αυτή θα συνεχίσει να συγκαταλέγεται στις αναπτυγμένες αγορές, θα κοινοποιήσουν αυτή την εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Τρίτη, οι αξιωματούχοι του Οργανισμού FTSE.

Τα κριτήρια βάσει των οποίων θα αξιολογηθεί η Σοφοκλέους είναι: Η μεταχείριση των μετόχων μειοψηφίας, ο δανεισμός τίτλων, ο διακανονισμός- ελεύθερη παράδοση, το κόστος των συναλλαγών, το βάθος της αγοράς, η ρευστότητα, οι ανοικτές πωλήσεις, οι συλλογικοί λογαριασμοί (omnibus account) και οι εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές.

Η Marfin Analysis, στο πρωινό της report, θυμίζει ότι τον περασμένο Μάρτιο οι επίσημοι του FTSE είχαν συνάντηση με τη διοίκηση του χρηματιστηρίου, κατά την οποία παρείχαν διαβεβαίωση ότι δεν σκοπεύουν να υποβαθμίσουν την ελληνική αγορά.

Τότε, η ελληνική αγορά είχε βρεθεί στην τελευταία θέση ανάμεσα στις 17 αναπτυγμένες αγορές καθώς δεν πληρούσε τα κριτήρια του διακανονισμού- ελεύθερης παράδοσης, τους συλλογικούς λογαριασμούς, της πληροφόρησης για το βάθος της αγοράς, των ανοικτών πωλήσεων και του δανεισμού τίτλων.

Όπως εκτιμάται, η αναθεώρηση του οίκου FTSE δεν αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στον χαρακτηρισμό της Σοφοκλέους ως ”αναπτυγμένης αγοράς”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v