Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ:Στις δηλώσεις Αράπογλου η προσοχή των αναλυτών

Στις δηλώσεις του προέδρου και διοικητή της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκη Αράπογλου αναφορικά με τους στόχους αναδιάρθρωσης του ομίλου, αλλά και στις βασικές του προτεραιότητες, αναφέρονται στα πρωινά τους reports οι Marfin Analysis, Eurobank Sec και Εγνατία ΑΧΕ.

ΕΤΕ:Στις δηλώσεις Αράπογλου η προσοχή των αναλυτών
Στις δηλώσεις του προέδρου και διοικητή της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκη Αράπογλου αναφορικά με τους στόχους αναδιάρθρωσης του ομίλου, αλλά και στις βασικές του προτεραιότητες όπως προκύπτουν από συνέντευξη που παρέθεσε ο κ. Αράπογλου το Σαββατοκύριακο, αναφέρονται στα πρωινά τους reports (με ημερομηνία 13 Σεπτεμβρίου 2004) οι Marfin, Eurobank Sec και Εγνατία.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis επισημαίνει πως παραμένει θετική για τις προοπτικές αναδιοργάνωσης της Εθνικής Τράπεζας, συμπληρώνοντας πως διατηρεί τη σύσταση ”outperform”.

Εξάλλου, η Marfin Analysis σημειώνει πως ο κ. Αράπογλου στη συνέντευξή του αναφέρθηκε στις προοπτικές και τους βασικούς στόχους του ομίλου, αλλά και στις αδυναμίες που υπάρχουν στο συντονισμό της τράπεζας με ορισμένους τομείς, οι οποίοι στην παρούσα φάση, σε μεγάλο βαθμό, λειτουργούν ανεξάρτητα και ως εκ τούτου δεν προσφέρουν συνέργειες.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο πρόεδρος και διοικητής της Εθνικής Τράπεζας αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη σημαντικό θέμα, το οποίο αφορά σε κεφάλαια που είναι δεσμευμένα σε επενδύσεις που διαφοροποιούνται από τις βασικές δραστηριότητες της τράπεζας, τονίζοντας πως ο κ. Αράπογλου επιβεβαίωσε τις προθέσεις της διοίκησης για μεταβίβαση των εν λόγω συμμετοχών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει βιασύνη, με στόχο τις καλύτερες δυνατές απολαβές.

Σε αυτό το πλαίσιο η Marfin Analysis αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις του ομίλου Lafarge αναφορικά με τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, σημειώνοντας πως σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη συμμετοχή ενδέχεται να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως ο κ. Αράπογλου εκτιμά πως ένα μεγάλο μέρος της αναπτυξιακής πορεία του ομίλου θα προέλθει από το εξωτερικό και κυρίως από αγορές όπως είναι η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Σερβία, ενώ προσθέτει πως η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας εξετάζει και τις αγορές της Ρωσίας και της Τουρκίας, οι οποίες διαθέτουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, που πρέπει όμως να εξετασθούν διεξοδικά.

Επιπρόσθετα, η χρηματιστηριακή αναφέρεται και στις δηλώσεις του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας αναφορικά με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του προσωπικού, το οποίο έχει ως στόχο τη μείωση των εξόδων, και όπως επισήμανε θα προχωρήσει κανονικά.

Στις προοπτικές που απορρέουν από τις ξένες αγορές σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Αράπογλου αναφέρεται και η Eurobank Securities, επισημαίνοντας πως η τράπεζα εξετάζει προσεκτικά τις αγορές της Ρωσίας και της Τουρκίας με στόχο την ανάπτυξη της λιανικής τραπεζικής.

Η Eurobank Securities συμπληρώνει πως η αναδιάρθρωση παραμένει μεταξύ των βασικών στόχων της τράπεζας, ενώ καταλήγει πως οι δηλώσεις του κ. Αράπογλου έχουν ανακοινωθεί και στο παρελθόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v