Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλή διασπορά: Μία ώρα τη βδομάδα στο ταμπλό

Εταιρίες με διασπορά χαμηλότερη του 10% είναι πιθανόν να ενταχθούν στην κατηγορία εβδομαδιαίας ωριαίας διαπραγμάτευσης στην επικείμενη αναθεώρηση κατηγοριών του Χ.Α., που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου.

Χαμηλή διασπορά: Μία ώρα τη βδομάδα στο ταμπλό
Εταιρίες με διασπορά χαμηλότερη του 10% είναι πιθανόν να ενταχθούν στην κατηγορία της εβδομαδιαίας ωριαίας διαπραγμάτευσης στην επικείμενη αναθεώρηση κατηγοριών του Χ.Α., που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του Χ.Α. (Σεπτέμβριος 2010), εταιρίες που παρουσιάζουν διασπορά μικρότερη του 10% θα λαμβάνουν προθεσμία 6 μηνών ώστε να βελτιώσουν το συγκεκριμένο κριτήριο. Η κάθε εισηγμένη θα έχει τη δυνατότητα να ζητήσει και ένα δεύτερο εξάμηνο προκειμένου να αυξήσει τη διασπορά της πάνω από το 10%, εάν ωστόσο παρέλθει το 12μηνο χωρίς βελτίωση, η μετοχή της θα εισέρχεται σε καθεστώς διαπραγμάτευσης μιας ώρας την εβδομάδα.

Όπως πάντως ανέφεραν στο Euro2day πηγές του χρηματιστηρίου, ο χρόνος για κάποιες εταιρίες ήδη τρέχει από την προηγούμενη αναθεώρηση του Οκτωβρίου και υπάρχουν περιπτώσεις όπου η διασπορά παραμένει σε επίπεδα κάτω του 10%.

Σε περίπτωση όπου οι εκδότες δεν ζητήσουν δεύτερο εξάμηνο παράτασης, οι μετοχές θα μπουν αυτομάτως στη νέα κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v