Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Στα 11 ευρώ η νέα τιμή στόχος για ΟΤΕ

Στα 11 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ (8/9/2004) η HSBC σε report της με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου, ενώ διατηρεί τη σύστασή της για ”μείωση θέσεων”. Στα 14,5 η τιμή στόχος για την Cosmote, με σύσταση ”add” (8/9/2004).

HSBC: Στα 11 ευρώ η νέα τιμή στόχος για ΟΤΕ
Στα 11 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η HSBC σε report της με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου, ενώ διατηρεί τη σύστασή της για ”μείωση θέσεων” έως ότου η ανάκαμψη είναι περισσότερο ορατή.

Η αύξηση των πωλήσεων του ΟΤΕ στο β΄ τρίμηνο ήταν καλύτερη των εκτιμήσεων της HSBC, η οποία εκφράζει την εκτίμηση πως η μετοχή του ΟΤΕ ”άξιζε το πρόσφατο ράλι”.

Η νέα διοίκηση του ομίλου, τονίζει η HSBC, φαίνεται αποφασισμένη να αναδιαρθρώσει την εταιρία- κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικό upside potential για τις μετοχές σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης. Ωστόσο, επισημαίνεται στο report, η δραστηριότητα του ΟΤΕ στη σταθερή τηλεφωνία παραμένει από τις πλέον αδύναμες στην Ευρώπη.

Παράλληλα, σε ξεχωριστή της έκθεση την ίδια ημέρα για την Cosmote, η τιμή στόχος τίθεται στα 14,5 ευρώ ενώ διατηρείται η σύσταση για ”αύξηση θέσεων”.

Για την εταιρία κιντής τηλεφωνίας επισημαίνονται τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη της, ενώ χαρακτηρίζεται προτιμότερη επένδυση- για κάποιον που επιθυμεί να επενδύσει στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες- έναντι της μητρικής της, του ΟΤΕ.

Αν και η Cosmote υπεραπέδωσε της αγοράς στις αρχές του 2004, η HSBC εξακολουθεί να πιστεύει ότι αξίζει να εμπιστευτεί κανείς τις προοπτικές υπεραπόδοσης της εταιρίας, καθώς τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου θα δεχτούν σημαντική ώθηση απο τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v