Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody’s: Υποβάθμισε τις κυπριακές τράπεζες

Η Moody’s Investor Service προχώρησε σε υποβάθμιση αξιολογήσεων των Τράπεζας Κύπρου, Ελληνικής και Marfin Popular Bank.

Moody’s: Υποβάθμισε τις κυπριακές τράπεζες
Η Moody's Investor Service προχώρησε σε υποβάθμιση αξιολογήσεων των Τράπεζας Κύπρου, Ελληνικής και Marfin Popular Bank, ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Marfin Egnatia Bank.

Eιδικότερα, ο διεθνής οίκος υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες τις αξιολογήσεις μακροχρόνιων καταθέσεων, χρέους και χρηματοοικονομικής ισχύος (BFSR) της Τράπεζας Κύπρου σε "Baa2/D+" από "Α3/C-" προηγουμένως.

Το "outlook" των αξιολογήσεων για την Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική Τράπεζα είναι "σταθερή", ενώ "αρνητική" είναι της MPB.

Για την MPB ο οίκος υποβαθμίζει κατά μία βαθμίδα τις αξιολογήσεις καταθέσεων, χρέους και χρηματοοικονομικής ισχύος (BFSR) σε "Baaa3/Prime-3/D-" από "Βaa2/Prime-2/D+" προηγουμένως.

Για την Ελληνική Τράπεζα η Moody's υποβαθμίζει τις αξιολογήσεις καταθέσεων, χρέους και χρηματοοικονομικής ισχύος (BFSR) σε "Ba1/Not Prime/D-" από "Baa2/Prime-2/D" προηγουμένως.

Η ενέργεια του διεθνούς οίκου να προχωρήσει στις υποβαθμίσεις των τραπεζών οφείλεται στην πρόσφατη υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας κατά δύο βαθμίδες αλλά και στις εκτιμήσεις για επιδείνωση της ποιότητας του ενεργητικού των τραπεζών.

Επιπλέον, η Μοοdy's επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Marfin Egnatia Bank σε "ΒΑΑ3" και το outlook σε "negative".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v