Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Αδύναμο λόγω κρίσης το Q4, λένε οι ΑΧΕ

Αδύναμα λόγω των πιέσεων στις καταναλωτικές δαπάνες έκριναν το Q4 της Φουρλής οι αναλυτές, επισημαίνοντας ότι το ΙΚΕΑ αύξησε το μερίδιο αγοράς αφού οι πωλήσεις του έπεσαν λιγότερο από αυτές του κλάδου των επίπλων.

Φουρλής: Αδύναμο λόγω κρίσης το Q4, λένε οι ΑΧΕ
Αδύναμα λόγω της κρίσης και των πιέσεων στις καταναλωτικές δαπάνες έκριναν τα αποτελέσματα Q4 της Φουρλής οι αναλυτές, επισημαίνοντας ότι το ΙΚΕΑ αύξησε το μερίδιο αγοράς αφού οι πωλήσεις του έπεσαν λιγότερο από αυτές του κλάδου των επίπλων.

Κοντά στις προβλέψεις της χαρακτηρίζει η Marfin Analysis τα αποτελέσµατα του Φουρλή, επισημαίνοντας ότι η πορεία των µεγεθών του ΙΚΕΑ και του Intersport επηρεάστηκαν αρνητικά. Η χρηματιστηριακή προαναγγέλλει "µικρές αλλαγές στις εκτιµήσεις της" προκειµένου να λάβει υπόψη την δραστηριότητα της Intersport στην Τουρκία, και παραµένοντας συντηρητική για τη µετοχή στην παρούσα φάση.

Αδύναμα χαρακτηρίζει τα μεγέθη του Q4 η HSBC αποδίδοντας την εξέλιξη στην οικονομική κρίση που βαθαίνει και τονίζοντας ότι οι συνθήκες ήταν παρόμοιες για την εταιρία και κατά τα δύο τελευταία τρίμηνα. Η δεδομένη κάμψη στις πωλήσεις του κλάδου επίπλων στο Q4 κατά 24% θα σημάνει σημαντική αύξηση μεριδίου αγοράς για το IKEA. Για το 2011, η HSBC προβλέπει ότι θα είναι άλλη μια δύσκολη χρονιά για τον όμιλο, καθώς η επιδείνωση στα μακροοικονομικά θα επιβαρύνει σημαντικά τις καταναλωτικές δαπάνες.

Αρνητική ένδειξη για πιθανή επίπτωση στα περιθώρια του 2011 χαρακτηρίζει η Εθνική Χρηματιστηριακή την πίεση που ασκήθηκε στο ΙΚΕΑ κατά το Q4. Στα θετικά η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι οι πωλήσεις του ΙΚΕΑ μειώθηκαν με χαμηλότερο ρυθμό από ό,τι οι πωλήσεις του κλάδου επίπλων/ ηλεκτρικού και οικιακού εξοπλισμού- που θα πει, συμπεραίνει και η Εθνική Χρηματιστηριακή, ότι το IKEA αυξάνει το μερίδιο αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v