Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fourlis: Θετική υποδοχή ΑΧΕ σε τουρκικό deal

Θετικά υποδέχονται οι αναλυτές το άνοιγμα της Φουρλής στην Τουρκία και στα καταστήματα Intersport, επισημαίνοντας βασικά το δημογραφικό πλεονέκτημα της γειτονικής χώρας αλλά και τις αναπτυξιακές της προοπτικές.

Fourlis: Θετική υποδοχή ΑΧΕ σε τουρκικό deal
Θετικά υποδέχονται οι αναλυτές το άνοιγμα της Φουρλής στην Τουρκία και την εξαγορά των καταστημώτων Intersport, επισημαίνοντας βασικά το δημογραφικό πλεονέκτημα της γειτονικής χώρας αλλά και τις αναπτυξιακές της προοπτικές.

Ετήσιες πωλήσεις 50- 60 εκατ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση του Business plan (περιλαμβάνει το άνοιγμα 30 νέων υποκαταστημάτων) βλέπει για την Intersport Τουρκίας η Marfin Analysis, ενώ προς το παρόν επισημαίνει ότι το περιθώριο EBITDA είναι μονοψήφιο και ότι τα έσοδα που παράγονται είναι της τάξης των 20- 25 εκατ. ευρώ.

Εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι ότι η συμφωνία θα στηρίξει τα έσοδα και τα καθαρά κέρδη του ομίλου στα επόμενα χρόνια δεδομένων των δημογραφικών και των οικονομικών της προοπτικών της Τουρκίας.

Πωλήσεις για το 2011 ύψους 28 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,7 εκατ. ευρώ προβλέπει η HSBC να προέλθουν από την Intersport Τουρκίας υποθέτοντας το μέσο εμβαδόν του κάθε καταστήματος είναι 500 τμ και ότι κάθε τετραγωνικό παράγει πωλήσεις 2800 ευρώ. Η συνολική επίπτωση της επένδυσης στα κέρδη ανά μετοχή του ομίλου, κατά την HSBC, θα ανέλθει σε 6%.

Θετική εξέλιξη για τον όμιλο που αποκτά με τον τρόπο αυτό πρόσβαση σε μια πολλά υποσχόμενη οικονομία χαρακτηρίζει η Euroxx Securities το deal. Όπως απισημαίνει, αν και το τρέχον μέγεθος των δραστηριοτήτων απαγορεύει τη βραχυπρόθεσμη επίδραση στα βασικά μεγέθη του ομίλου, το επιθετικό αναπτυξιακό σχέδιο σε συνδυασμό με τις αναπτυξιακές προοπτικές της εκεί αγοράς μετατρέπουν το εγχείρημα σε ουσιώδη καταλύτη μεσοπρόθεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v