Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακοινώνεται η τοποθέτηση Καπράλου στο ΧΑ

Την επιλογή του Σπύρου Ι. Καπράλου για τις θέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της εισηγμένης και Προέδρου του ΧΑ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα το ΔΣ της ΕΧΑΕ. Ο κ. Καπράλος πρόκειται να αποδεχθεί σχετική πρόταση των τραπεζών – μεγαλομετόχων της ΕΧΑΕ.

Ανακοινώνεται η τοποθέτηση Καπράλου στο ΧΑ
Την επιλογή του κ. Σπύρου Ι. Καπράλου για τις θέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της εισηγμένης και Προέδρου του ΧΑ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα το ΔΣ της ΕΧΑΕ.

Ο 49χρονος κ. Καπράλος, Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του euro2day.gr θα αποδεχθεί την ομόφωνη πρόταση των τραπεζών – μεγαλομετόχων της ΕΧΑΕ, αναλαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου του ΧΑ σε μια κρίσιμη για τη Σοφοκλέους εποχή, έχοντας μεν πλούσια τραπεζική εμπειρία στο ενεργητικό του αλλά και εξειδικευμένη γνώση ως επικεφαλής του τομέα των Capital Markets για την αμερικάνικη Bankers Trust στην Ιταλία (Μιλάνο).

Ο κ. Καπράλος σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Business Administration από το INSEAD της Γαλλίας.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία περιλαμβάνει τις θέσεις του υποδιοικητή της Εθνικής (επί διοικήσεως Βρανόπουλου), Προέδρου της ΕΤΕΒΑ, Προέδρου της Ασφαλιστικής ΑΣΤΗΡ, Διευθύνοντος Συμβούλου της γαλακτοκομικής ΗΠΕΙΡΟΣ, Διευθύνοντος Συμβούλου της EFG Balkan Investments, Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Αθηνών, κι όλα αυτά μετά από μια πετυχημένη δεκαετή καριέρα στο διεθνές τραπεζικό χώρο ως Αντιπρόεδρος της Bankers Trust (στο Παρίσι, Ν.Υόρκη, Αθήνα και Μιλάνο).

Ο κ. Καπράλος βέβαια, παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο τραπεζικό χώρο, είναι αρκετά γνωστός από τις αθλητικές του επιδόσεις και την ενασχόλησή του με τα του αθλητισμού.

Ηταν πρωταθλητής Ελλάδος στην κολύμβηση και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας και του Λος Άντζελες στην ελληνική ομάδα του πόλο. Υπηρέτησε ως μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Επικεφαλής της Ελληνικής Αποστολής στους Αγώνες της Ατλάντα και στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1993.

Επιπροσθέτως ήταν μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κολύμβησης και του Τεχνικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς.

Διατέλεσε Διευθυντής Αθλημάτων στην Επιτροπή Διεκδίκησης του Αθήνα 2004 και ηταν μέλος του ΔΣ του ”Αθήνα 2004” από την ίδρυσή του. Από τον Ιούνιο του 2000 ήταν Εκτελεστικός Διευθυντής και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Aθήνα 2004.

Στις 18 Μαρτίου 2004, ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής τον διόρισε Γενικό Γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων. Ο κ. Σπ. Καπράλος, μιλάει απταίστως Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v