Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: "Buy" η MIG και διακοπή κάλυψης

Πρωτοφανές τουλάχιστον στα ελληνικά χρονικά, το σημερινό συμβάν με διαδοχικές «εκθέσεις» της UBS, όπου στη μεν πρώτη περιλαμβάνει τη MIG (και την Alpha Bank) με σύσταση buy και στη δεύτερη… διακόπτει την κάλυψη της.

UBS: Buy η MIG και διακοπή κάλυψης
Σε πρωινή της έκθεση για το τις πανευρωπαϊκές εταιρίες Μεσαίας και Μικρής κεφαλαιοποίησης ο ελβετικός οίκος περιελάμβανε μεταξύ άλλων στις επιλογές της και την MIG με σύσταση Buy και τιμή στόχο τα 7,2 ευρώ, ενώ αντίστοιχη σύσταση αγοράς είχε και για την Alpha Bank και μόνο, από ελληνικές μετοχές, ενώ sell ήταν η σύσταση για την Αγροτική.

Σημειωτέον ότι σήμερα η μετοχή της MIG έκλεισε με αύξηση τιμής της τάξεως του 20% προφανώς και λόγο της συγκεκριμένης έκθεσης.

Προ ολίγου όμως δημοσιοποιήθηκε δεύτερο πολυσέλιδο report από την UBS στο οποίο επαναλαμβάνεται το τελευταίο buy rating και η τιμή στόχος των 7,2 ευρώ, με την διευκρίνιση όμως ότι από σήμερα σταματά η κάλυψη της MIG λόγω «ανακατανομής πόρων» στο τμήμα ανάλυσης!

Υπάρχει ακόμη η σημείωση ότι αρχής γενομένης από σήμερα, «τα ratings, οι τιμές στόχοι και οι χρηματοοικονομικές προβλέψεις που έχουν διατυπωθεί, παύουν να ισχύουν».

Το euro2day προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο αναλυτή της UBS, Αλ. Κυρτσή, προκειμένου να λάβει εξήγηση για το συμβάν, ωστόσο ο αναλυτής δεν ήταν διαθέσιμος στο τηλέφωνο.

Εγχώριοι αναλυτές, δίνουν την εξήγηση ότι σε κάποιο τμήμα οι αναλυτές της UBS «έτρεξαν» τα μοντέλα τους χωρίς πολύ ψάξιμο και έβγαλαν τον πίνακα.

Ωστόσο όταν κατόπιν της δημοσιοποίησης τους ζητήθηκαν περισσότερες πληροφορίες από πελάτες για τη μετοχή της MIG (που περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό εταιριών στην ομπρέλα της και είναι ιδιαίτερα «απαιτητική» σε ανθρωποώρες αναλυτών) μη έχοντας τα απαραίτητα «φρέσκα» στοιχεία, αποφάσισαν να διακόψουν «από σήμερα» την κάλυψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v